Tekil Mesaj gösterimi
Alt 16.08.14, 17:45   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Tolga
Moderator
 
Tolga - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Feb 2008
Nerden: Hatay
Mesajlar: 7.633
Konular: 6762
Puan Grafiği
Rep Puanı:3830
Rep Gücü:62
RD:Tolga has a reputation beyond reputeTolga has a reputation beyond reputeTolga has a reputation beyond reputeTolga has a reputation beyond reputeTolga has a reputation beyond reputeTolga has a reputation beyond reputeTolga has a reputation beyond reputeTolga has a reputation beyond reputeTolga has a reputation beyond reputeTolga has a reputation beyond reputeTolga has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 447
189 Mesajına 278 Kere Teşekkür Edlidi
:
Post Yunan Mitolojisinde Okeanos - Okeanos Kimdir - Yunan Mitolojisi Okeanos Kimdir

Yunan Mitolojisinde Okeanos - Okeanos Kimdir - Yunan Mitolojisi Okeanos Kimdir

Okeanos, Yunan mitolojisinde, Uranus ile Gaia'nın çocuğu olan Titan'dır. Tüm okyanusların kişileşmiş hali olan Okeanos, genelde kaslı bir adamın uzun sakallı ve boynuzlu yüzüyle simgelenirdi. Okeanos'un alt kısmı bir yılanı andırıyordu.

Okeanos'un kardeşi olan bir başka Titan'la, Tethys'le zaman geçirmesi üçbin deniz nymphelerinin oluşmasına neden oldu. Oceanids olarak da bilinenbu nymphelerin her biri ayrı bir ırmak, çay, göl ya da havuzun hakimleri oldular.

Bazı araştırmacılar Okeanos'un önceleri tüm tuzlu suları temsil ettiğini düşünüyorlar. Bunun nedeni de o zamanlar Akdeniz ve Atlantik Okyanus'un çok fazla bilinmemesiydi. Ancak daha sonra coğrafya geliştikçe, Poseidon nerdeyse tamamı bilinen Akdeniz'i, Okeanos ise daha az bilinen Atlantik Okyanusu temsil etmeye başladı.

Okeanos, Prometheus ve Themis ile birlikte Olimposlularla Titanların arasında geçen savaşakatılmamışlardır. Titan - tanri savaslarina katilmasa bile yüreğinden titanlarin kazanmasını geçirmiştir.
--------------Tualimforum İmzam--------------
Tolga
Tolga isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla