Tekil Mesaj gösterimi
Alt 22.08.14, 18:58   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Tolga
Moderator
 
Tolga - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Feb 2008
Nerden: Hatay
Mesajlar: 7.633
Konular: 6762
Puan Grafiği
Rep Puanı:3830
Rep Gücü:62
RD:Tolga has a reputation beyond reputeTolga has a reputation beyond reputeTolga has a reputation beyond reputeTolga has a reputation beyond reputeTolga has a reputation beyond reputeTolga has a reputation beyond reputeTolga has a reputation beyond reputeTolga has a reputation beyond reputeTolga has a reputation beyond reputeTolga has a reputation beyond reputeTolga has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 447
189 Mesajına 278 Kere Teşekkür Edlidi
:
icon Hint Mitolojisinde Sadu - Sadu Nedir - Hint Mitolojisi Sadu Nedir

Hint Mitolojisinde Sadu - Sadu Nedir - Hint Mitolojisi Sadu Nedir

Sadu veya Sadhu, kendini dünya nimetlerinden çekmiş ya da yoga yapan (yogi) kişiler için kullanılan bir terim olup bu kişiler hayatın ilk üç Hindu amacının peşinden koşmaya boş vermiştir: kama (eğlence), artha (pratik amaçlar) ve dharma (görev). Sadular sadece, meditasyon yoluyla moksha'ya (özgürlüğe) erişmeye ve tanrıyı düşünmeye adanmıştır. Sadular sıklıkla vazgeçişi sembolize eden okre renk kıyafetleri tercih ederler. Kadın olanlarına sadvi denir.

Theravada Budizm'e göre, bu terim kadim Pali dilinde, söylenen bir şeye katılmak amacıyla ya da Buddha'nın bir konuşması zikredildikten sonra kullanılmaktadır. "Çok güzel söylediniz, çok yerinde bir söz,katılıyoruz" manasında iki üç kere "Sadu! Sadu! Sadu!" diye tekrarlanır.

Saduların Toplumdaki Yeri

Sadular tüm maddi ve cinsel bağlarını bırakarak Hindistan'ının dört bir yanındaki inlerde, ormanlarda ve tapınaklarda yaşarlar. Hindistan'da yaklaşık 4-5 milyon sadu yaşamaktadır. Karma etkisinin ortadan yok olması için, kendilerine acı çektirmek amacıyla, zor pozisyonlar alarak o şekilde senelerce dururlar. Toplumu koruduklarına inanıldığından halkın çoğu onlarayiyecek getirmekte ve destek olmaktadır. Sadular asla sadaka kabul etmezler ancak kendisine sadu görüntüsü vermiş pek çok dilenci bu imajla para kazanmaktadır.
--------------Tualimforum İmzam--------------
Tolga
Tolga isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla