Tekil Mesaj gösterimi
Alt 22.08.14, 22:17   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Tolga
Moderator
 
Tolga - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Feb 2008
Nerden: Hatay
Mesajlar: 7.633
Konular: 6762
Puan Grafiği
Rep Puanı:3830
Rep Gücü:62
RD:Tolga has a reputation beyond reputeTolga has a reputation beyond reputeTolga has a reputation beyond reputeTolga has a reputation beyond reputeTolga has a reputation beyond reputeTolga has a reputation beyond reputeTolga has a reputation beyond reputeTolga has a reputation beyond reputeTolga has a reputation beyond reputeTolga has a reputation beyond reputeTolga has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 447
189 Mesajına 278 Kere Teşekkür Edlidi
:
icon Yunan Mitolojisinde Stiks - Stiks Kimdir - Yunan Mitolojisi Stiks Kimdir

Yunan Mitolojisinde Stiks - Stiks Kimdir - Yunan Mitolojisi Stiks Kimdir

Stiks, (Yunanca Cehennem nehri). Okeanos ile Thetis'in (Tethys) kızı bir Nymphedir. Ölüler ülkesine nehir olmuştur. Tanrılar onun adı üzerine (dönülemez yemin olarak) ant içerler. Yeminine vefasızlık eden tanrı bir yıl boyunca nektar ve ambrosiadan yoksun bırakılır ve dokuz yıl boyunca tanrılar arasından kovulur.

Stiks mitolojik öykülerde genellikle üzerine ant içilen bir nehir olarak yer alsa da Akhilleus'un hikâyesinde farklı bir yeri vardır. Annesi Thetis (Tethys) Aşil'i silah işlemezkılmak için onu daha çocukken Ölüler Ülkesi'nin ırmağı olan Stiks'e daldırmıştır. Ancak, topuğundan tutması nedeniyle büyülü suya değmeyen topuk Aşil'in tek zayıf yeri olmuştur (Aşil'in topuğu deyimi bir insanın zayıf yanını ifade etmektedir).
--------------Tualimforum İmzam--------------
Tolga
Tolga isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla