Tekil Mesaj gösterimi
Alt 06.03.15, 18:24   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Okyanus
Moderator

 
Okyanus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jan 2008
Mesajlar: 9.373
Konular: 7149
Puan Grafiği
Rep Puanı:16317
Rep Gücü:20
RD:Okyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 54
889 Mesajına 1.404 Kere Teşekkür Edlidi
:
Standart Ahmet Enes Biyografisi - Ahmet Enes Hayatı - Ahmet Enes Kimdir?

Ahmet Enes Biyografisi - Ahmet Enes Hayatı - Ahmet Enes Kimdir?


Ahmet Enes, tam adı Ahmet Enes Karaçam (d. 18 Aralık 1984 (resmi tarih 02.01.1985); Muratpaşa, Erzurum), Türk besteci ve söz yazarı, yorumcu, gazeteci, şair, seslendirmen.

İlkokul, ortaokul ve liseyi Üsküdar'da okudu. Kolej yıllarında, öğrencisi olduğu okulun assolistliğini yaptı. Yine aynı dönemde müzik öğretmeninin desteğiyle bağlama çalmaya başladı. Okul orkestrası eşliğinde katıldığı çeşitli ses ve şarkı yarışmalarında dereceler kazandı.

Üniversite hazırlık sürecinde gitarla tanıştı ve kendi çabalarıyla gitara olan hakimiyetini arttırdı.

Üniversite öğrenciliğiyle eşzamanlı olarak Radyo 7'de ve daha sonra İstanbul'un Sesi radyolarında radyo programlarına başladı. Programları kapsamında Türkiye'nin farklı illerinde dinleti ve konserlerde şarkılarını söyledi. Birçok reklam ve tanıtım filmi seslendirdi, belgesel ve çeşitli tanıtımlara müzikler besteledi.

İlk yurtdışı gezisini, 2005 yılındaki depremin ardından gönüllü tercüman olarak bir yardım kuruluşuyla gittiği Pakistan'a gerçekleştirdi.

2007 yılında, canlı performans formatlı radyo programı Gazete 365 tarafından "Yılın En İyi Radyo Programı" seçildi.

2008 yılında radyo programcısı Talha Bora Öge'nin Anla isimli şiir albümüne 2 eserini verdi:

1. Ama (Beste, Şiir-Düet), 2. Misket (Beste)

Aynı sene İstanbul Üniversitesi'nin Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. Mezuniyetinin ardından eğitimine Amerika'nın Washington eyaletinde devam etti. Türkiye'ye dönüşünde TRT Haber kanalında yayınlanan "Medya Müfettişi" isimli programda editörlük ve TRT Müzik kanalında yayınlanan "Günaydın Türkiye" isimli programda performans sanatçılığı yaptı.

2010 yılının sonlarında bestelediği "Cennet" isimli şarkısı sosyal medyada yoğun ilgi gördü. Aynı eseri Selim Gülgören tarafından da seslendirildi.

2012 yılında kısa dönem jandarma er olarak askerliğini tamamladı. Askerlik dönüşü İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin televizyon kanalı İSTWEB TV'de seslendirmenlik yaptı.

Deli Kız isimli eseri Özcan Deniz tarafından Bi' Düşün isimli albümde seslendirildi.

2013 yılının Nisan ayında Pasaj Müzik etiketiyle 10 şarkıdan oluşan ilk solo albümü Ahvâl'i yayınladı.
--------------Tualimforum İmzam--------------
Okyanus isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla