Konu
:
püf noktaları<< Hamur işleri
Tekil Mesaj gösterimi
13.07.08, 10:22
#
1
(
permalink
)
Kullanıcı Profili
ÇisiL
Delta Üye
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jun 2008
Mesajlar: 581
Konular: 477
Puan Grafiği
Rep Puanı:4934
Rep Gücü:0
RD:
Teşekkür
Ettiği Teşekkür: 1
58 Mesajına 390 Kere Teşekkür Edlidi
:
püf noktaları<< Hamur işleri
Hamur işleri için öneriler
Yağlı hamurla yapılan böreklerde hamurun kıvamı bozulmaması için, içine çok az limon suyu katın.
Hamuru dinlendirirken mutlaka üzerini nemli bezle örtün. Nemli bez, hamurun kabuk tutmasını önler.
Unla yapılan tatlıları hazırlarken içlerine çok az tuz katmak lezzeti arttırır.
Payın ıslak kalmasını istemiyorsanız, pişirdikten sonra tel ızgaranın üzerinde soğumaya bırakın. Bu, hava akımının altta da dolaşmasını sağlar.
Hamuru yoğururken suyu azar azar ekleyin. Birden bire eklenen suyun hamuru pütürlü yapacağını unutmayın.
ÇisiL
Açık Profil bilgileri
ÇisiL - Özel Mesaj gönder
ÇisiL - Daha fazla Mesajını bul