Konu
:
Haşhaşlı Revani
Tekil Mesaj gösterimi
27.07.08, 15:05
#
1
(
permalink
)
Kullanıcı Profili
ASYA
Moderator
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jun 2008
Mesajlar: 6.442
Konular: 5295
Puan Grafiği
Rep Puanı:9435
Rep Gücü:117
RD:
Teşekkür
Ettiği Teşekkür: 118
480 Mesajına 828 Kere Teşekkür Edlidi
:
Haşhaşlı Revani
Malzemeler
3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı haşhaş tohumu
(Annem "1 su bardağı haşhaş fazla olmuş" , babam ise "hayır hayır, çok güzel olmuş" dedi)
1 su bardağı irmik
1,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Şerbeti İçin
2 su bardağı şeker
2 su bardağı su
2-3 damla limon suyu
Üzeri İçin
1 poşet krem şanti
2/3 su bardağı süt
Üzerine serpmek için fıstık, hindistan cevizi
vb
...
Yapılışı
Öncelikle şerbeti hazırlayın, kaynadıktan sonra ocaktan almadan önce limon suyunu ekleyin ve soğumaya bırakın.
Bir kapta yumurta ve şekeri güzelce çırpın. Daha sonra süt, sıvıyağ, haşhaş ve diğer malzemeleri de ekleyip tahta bir kaşıkla karıştırın. Yağlanmış tepsiye hamuru boşaltın. Hamur zaten fazlasıyla kabardığı için tepsi biraz büyük olabilir. Ben yuvarlak tepsi kullandım. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında kızarana ve içi pişene kadar pişirin. Kek pişince soğumaya bırakın.
Soğuyan keki yine aynı şekilde soğuk olan şerbetle şerbetleyin ve şerbeti iyice çekmesini bekleyin. Ayrı bir kapta soğuk sütle krem şantiyi hazırlayın. Revaninin üzerini krem şantiyle kaplayıp süsleyin.
--------------Tualimforum İmzam--------------
ASYA
Açık Profil bilgileri
ASYA - Özel Mesaj gönder
ASYA - Daha fazla Mesajını bul