Konu
:
Kaymaklı Sarma Güllaç
Tekil Mesaj gösterimi
27.07.08, 15:12
#
1
(
permalink
)
Kullanıcı Profili
ASYA
Moderator
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jun 2008
Mesajlar: 6.442
Konular: 5295
Puan Grafiği
Rep Puanı:9435
Rep Gücü:118
RD:
Teşekkür
Ettiği Teşekkür: 118
480 Mesajına 828 Kere Teşekkür Edlidi
:
Kaymaklı Sarma Güllaç
Malzemeler
5 adet güllaç yufkası
2 lt. süt
2 su bardağı şeker
1 su bardağı ceviz
350 gr. kaymak (1 - 1,5 su bardağı kadar)
Üzerini süslemek için nar, toz antepfıstığı, toz badem
vb
...
Dilerseniz 1 yemek kaşığı gül suyu
Yapılışı
Öncelikle sütü ve şekeri kaynatın. Süt; yoğurt mayalama ısısına gelene kadar ılıtın. Süt ılıyana kadar, bir kasede kaymağı ve çekilmiş ceviz içini karıştırın.
Güllaç yufkalarının sığabileceği bir tepsiye bir miktar ılık sütten dökün. (Gül suyu ekleyecekseniz, süte bu aşamada eklemeniz gerekir). Üzerine güllaç yufkasını koyun. Tepside ikram edilecek güllaç için parlak tarafların üste gelmesi gerekiyor. Yani maksat daha parlak ve güzel görünmesi. Ama biz saracağımız için parlak tarafın alta gelmesi gerekli. Güllaç yufkasının üzerine bir miktar daha süt dökün ve yaprağı iyice ıslatın. Üzerine bir yufka daha koyun, tekrar sütle ıslatın. İki kat halindeki güllaç yufkalarını dörde kesin. Kaymaklı harçtan bir miktar alarak oluşan 4 üçgenin geniş kısımlarına koyun. Kenarlarını içe katlayarak börek sarar gibi sarın. Bu işlemi bütün yapraklar için tekrarlayın. Sona kalan bir yufkayı da ıslatıp ikiye katlayp, ikiye kesebilirsiniz. Yani böylelikle her yufkadan 2 adet sarma güllaç çıkmış olacak.
Sardığınız güllaçları borcama dizin. Üzerine kalan sütü dökün. Güllaçın sarıldığı tepsideki süte biraz ceviz karışabiliyor. Bu sütü üzerine dökmek de güllacın renginin koyu görünmesine neden oluyor aslında. Bu sebeple ben kutu sütten döktüm üstüne bir miktar.
Üzerini nar, toz antepfıstığı, toz badem, çekilmiş ceviz ya da fındıkla süsleyin.
--------------Tualimforum İmzam--------------
ASYA
Açık Profil bilgileri
ASYA - Özel Mesaj gönder
ASYA - Daha fazla Mesajını bul