Tekil Mesaj gösterimi
Alt 29.07.08, 03:50   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Hazan
Epsilon Üye
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Mar 2008
Mesajlar: 413
Konular: 272
Puan Grafiği
Rep Puanı:1112
Rep Gücü:0
RD:Hazan has much to be proud ofHazan has much to be proud ofHazan has much to be proud ofHazan has much to be proud ofHazan has much to be proud ofHazan has much to be proud ofHazan has much to be proud ofHazan has much to be proud ofHazan has much to be proud of
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 9
8 Mesajına 9 Kere Teşekkür Edlidi
:
Standart Draçena (Drasana) (Dracaena)

Zambakgillerdendir. Anavatanı Tropikal Afrikadır. Değişik görünüşlü yaklaşık 10 dolayında Dracaena cinsi vardır. Bitkinin süs bitkisi olarak salonlar için en uygun üç türü bulunmaktadır ve bunlara kısaca Draçena denilir. Bitkinin yaprakları bitki yaşlandıkça aşağı doğru sarkar. Bakımı daha kolay olan D. Marginata türünün yaprakları ince sert ve dik kenarları kırmızı çizgilidir. D. Marginata "tricolor" 15 metreye kadar boylanabilen ve çevresine 50 cm kadar yayılabilen draçenalar çiçekçilerde 30-40 cm boylarındayken satışa çıkarılmaktadır.

Draçenalar yan sürgünleri veya piçlerinin köklendirilmesiyle çoğaltılırlar.

Draçena Bitkisinin Yetiştirilmesi için Gerekli Şartlar:

Toprak: Draçenalar zengince karışımlı toprağı sever. Uygun toprak hazırlamak için humus yönünden zengin bahçe toprağına kil de eklenmelidir.

Su: Draçena türleri nisbi nemi yüksek olan yerleri severler. Yazın bol bol sulanmalı yapraklarına sık sık su püskürtülmelidir. D. Fnigrans türünün geniş yaprakları ıslak bezle silinmelidir. Kışın verilen su azaltılmalıdır.

Işık: D. Frigans türü yarı gölge D Marginata türleri bol ışıklı aydınlık yerleri severler. Draçenalar genellikle hava akımı olmayan yerlerde tutulmalıdır.

Sıcaklık: Ilık ve sıcak ortamları yeğleyen Draçena türleri kışın en düşük 15 dereceye kadar dayanabilirler.

Gübre: Draçena türlerine ilkbahardan sonbaharınortalarına kadar ayda iki kez daha sonra ayda bir kez standart sıvı gübre verilmelidir.

Saksı Değiştirme: Draçena türlerinin kökü saksısını doldurmuşsa ilkbaharda uygun toprak eklenerek saksısı bir numara büyüğü ile değiştirilir. Yaşlanan bitki için artık saksı değişikliği yapılmak istenmiyorsa ilkbaharda bitki özenle sökülür kökleri kırpılarak uygun toprakla birlikte aynı saksıya geri dikilir.
Hazan isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla