Tekil Mesaj gösterimi
Alt 29.07.08, 03:52   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Hazan
Epsilon Üye
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Mar 2008
Mesajlar: 413
Konular: 272
Puan Grafiği
Rep Puanı:1112
Rep Gücü:0
RD:Hazan has much to be proud ofHazan has much to be proud ofHazan has much to be proud ofHazan has much to be proud ofHazan has much to be proud ofHazan has much to be proud ofHazan has much to be proud ofHazan has much to be proud ofHazan has much to be proud of
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 9
8 Mesajına 9 Kere Teşekkür Edlidi
:
Standart Onbiray Çiçeği (Primrose)

(Primrose)
Bu çiçek ismine yakışır şekilde kış boyunca ve yaz ortalarına kadar uzayan bir çiçeklenme devresine sahiptir. Tam olarak bir iç mekan bitkisi denemez. Bazen oda ısısı fazla gelebilir. Kışın camekanlı balkonda yazın ise dışarıda çok güzel gelişir. Ancak yaz aylarında gölgeli bir yerde durmalıdır. Onbiray çiçeği humuslu toprağı sever.
ÖZELLİKLERİ:
ISI: Serinlikten hoşlanır.Kışın 15 derece idealdir.
IŞIK: Kış aylarında direkt günışığından uzak aydınlık bir yerde yazın ise gölgede bulundurulur.
SULAMA: Çiçekli iken düzenli sulanmalıdır. Çiçekleri geçince su azaltılır.
NEM: Nem şarttır. İç mekanda duruyorsa saksının altındaki tabağa çakıl taşları yerleştirin ve tabakta sürekli su bulundurun. Su seviyesi saksı tabanından aşağıda olsun. Böylece bitki çürüme tehlikesi olmadan buharlaşma yoluyla yeterli nemi alacaktır.
Sonbaharda sararmış yaprakları temizlenir ve suyu arttırılır. Sıvı gübreyle beslenmeye başlanır. Bir süre sonra yeniden tomurcuklar belirir. Solmuş çiçekleri hemen koparılmaz. Çoğu zaman bu çiçek saplarından yeni tomurcuklar çıkar. Onbiray çiçeği zehirli bir bitkidir. Allerji yapabilir.

Hazan isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla