Tekil Mesaj gösterimi
Alt 01.08.08, 05:32   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Burçak
Epsilon Üye
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Mar 2008
Mesajlar: 438
Konular: 256
Puan Grafiği
Rep Puanı:1185
Rep Gücü:0
RD:Burçak has much to be proud ofBurçak has much to be proud ofBurçak has much to be proud ofBurçak has much to be proud ofBurçak has much to be proud ofBurçak has much to be proud ofBurçak has much to be proud ofBurçak has much to be proud ofBurçak has much to be proud of
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 18
7 Mesajına 12 Kere Teşekkür Edlidi
:
Standart Bebek Hırkası Anlatımlı

Bebek Hırkası kolay anlatımlı
Ben kızıma hırka modeli ararken buldum bu hırkayı ve başlamaya karar verdim. İnternette o kadar çok örgü ile ilgili site özelliklede blog var ama işe yarayacak doğru düzgün anlatan site bulmaz zor. Bende bulunca sizinle paylaşayım dedim.



LACİVERT HIRKANIN YAPILIŞIII:

Arka- 60 ilmek başla 1 sıra ters 4 sıra düz 1 sıra ters örüp düz örgüyle 1 karış 4 parmak ör kol evini 3,2,1 kesip 2 parmak daha düz ör ve 12 sıra haroşo örerek örgüyü bitir (kes)
Ön- 35 ilmek başlanıp 1 sıra ters 4sıra düz 1 sıra ters örülüp düz örgüye geçilir düz örgünün 4. sırsında ön taraffa gelen yerde 3 ilmek örüp 3 ilmek kesin ilik olacak dönüş sırasında kesitiğimiz ilmeklerin yerine şişe 3 ilmek atıp kalan 3 ilmeği örün bu işlem 5 kez yapılacak. kol evleri arka gibi 3,2,1 kesilip 2 parmak düz örüldükten sonra haroşoya geçilir yaka oyuntusu için önden ilikli yerden yani önce 5,3,2,1 olarak kesilir karşılıklı her iki önden aynı şekilde. haroşonun 12 .sırasında örgü kesilir.
Kol- 25 ilmek başlanır önde ve arkada yapılan etek örneği uygulanır ve 4 parmak düz örgü ile örülür sonrasında yanlardan 1 er ilmek arttırılarak 35 ilmek olana dek örülür kol evi 3,2,1 kesilip tüm parçalar dikilir.
Kapşon- yakadan ilmek alınarak (108 ilmek) düz örgü ile 1 karış kadar örülüp ilmekleri 3 e bölerek ilk 36 ilmeği keselim. kalan 72 ilmeği örüp diğer taraftan bu sefer 36 ilmek keselim ortada kalan 36 ilmeği 36 sıra örüp kesilim. önce kestiğimiz kısımları uzun parçanın yanlarıyla dikişle birleştirelim

Not : bu sayılar bebe yünü için geçerleidir makarna ip gibi kalın yünlerde sayıları hemen hemen yarıya düşürün.
Burçak isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla