Tekil Mesaj gösterimi
Alt 07.08.08, 16:47   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Berfin
Moderator
 
Berfin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jun 2008
Nerden: Sinop
Mesajlar: 3.193
Konular: 2290
Puan Grafiği
Rep Puanı:2710
Rep Gücü:48
RD:Berfin has a reputation beyond reputeBerfin has a reputation beyond reputeBerfin has a reputation beyond reputeBerfin has a reputation beyond reputeBerfin has a reputation beyond reputeBerfin has a reputation beyond reputeBerfin has a reputation beyond reputeBerfin has a reputation beyond reputeBerfin has a reputation beyond reputeBerfin has a reputation beyond reputeBerfin has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 19
114 Mesajına 162 Kere Teşekkür Edlidi
:
Standart Tulum Peynirli Piliç Lazanya

Tulum Peynirli Piliç Lazanya

Malzemeler

8 Adet lazanya hamuru
200 gr piliç göğüs eti
1 Adet kuru soğan
4 Çorba kaşığı tereyağı
200 gr tulum peyniri
1 Tutam maydanoz
Yarım çay kaşığı karabiber
Tuz
Domates sosu için :
2 Çorba kaşığı tereyağı
400 gr domates
2 Çorba kaşığı taze kekik
2 Diş sarımsak
4 Çorba kaşığı taze veya eski kaşar peyniri
Yarım çay kaşığı taze çekilmiş karabiber
Tuz

Hazırlanışı
Yemeğin içini hazırlamak için soğanları ince ince doğrayın.
Sonra soğanı tereyağında soteleyin.
Diğer tarafta piliçleri küçük kuşbaşı şeklinde doğrayın.
Sotelenmiş soğana piliçleri ilave ederek renk alıncaya kadar kavurup ocaktan aıln.
Hazırladığınız piliçli karışıma tulum peyniri, doğranmış maydanoz, tuz ve karabiber ile karıştırın.
Lazanya hamurlarını bol suda 7 dakika haşlayın.
Yemeğin iç malzemesini lazanya hamurlarına koyup, rulo şeklinde sarın.
Domates sosunu hazırlamak için önce domateslerin kabuklarını soyun ve küçük kuşbaşı şeklinde doğrayın.
Tereyağını eriterek domatesleri ilave edin.
Taze kekik, dövülmüş sarımsak, tuz ve karabiber ile karıştırın.
Isıya dayanıklı bir fırın kabına önce sostan bir miktar dökün, üzerine hazırladığınız rulo lazanyaları sıralayın.
Lazanyaların üzerine kalan sostan dökerek, daha önce rendelediğiniz kaşar peynirini serpin.
Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında kaşar peynirleri kızarıncaya kadar pişirin.
Taze fesleğen veya kekik dalları ile süsleyip sıcak olarak servis yapın.
--------------Tualimforum İmzam--------------


Açıklamasını istediğiniz modeller altına yazarsanız bildiğim kadarı ile yardımcı olmaya çalışırım.

Arada verilmiş örnekler olabilir AFFOLA



Berfin isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla