Tekil Mesaj gösterimi
Alt 10.08.08, 06:55   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Başak
Moderator
 
Başak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jan 2008
Mesajlar: 7.449
Konular: 6324
Puan Grafiği
Rep Puanı:14360
Rep Gücü:167
RD:Başak has a reputation beyond reputeBaşak has a reputation beyond reputeBaşak has a reputation beyond reputeBaşak has a reputation beyond reputeBaşak has a reputation beyond reputeBaşak has a reputation beyond reputeBaşak has a reputation beyond reputeBaşak has a reputation beyond reputeBaşak has a reputation beyond reputeBaşak has a reputation beyond reputeBaşak has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 53
719 Mesajına 1.316 Kere Teşekkür Edlidi
:
Standart Genco Erkal Hayatı (Biyografisi)

Genco ERKAL


Tiyatro, sinema sanatçısı Genco Erkal 1938 yılında İstanbul'da doğdu. Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümü'nden mezun oldu. Sanat yaşamına Robert Koleji'nde amatör olarak başladı. 1957'de Genç Oyuncular, 1959'da Kenterler, daha sonra Arena, Gülriz Sururi-Ergin Cezzar, AST ve İstanbul Tiyatrosu'nda sahneye çıktı.
1969'da Dostlar Tiyatrosu'nu kurdu. "Çöl Faresi", "Nalınlar", "Midas'ın Kulakları", "Keşanlı Ali Destanı", "Bir Delinin Hatıra Defteri", "Rosenbergler Ölmemeli" ve daha birçok oyunda rol aldı. 1981'de Ali Habib Özgentürk'ün yönettiği "At" filmiyle ilk kez sinema oyunculuğunu denedi. Başlıca filmleri arasında "Hakkari'de Bir Mevsim" ve "Faize Hücum" var.
--------------Tualimforum İmzam--------------
Yeniden gülmem için
Beni baştan sevmen lazım.......
Başak isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla