Konu
:
Zeytinyağlı Dolma Tarifi
Tekil Mesaj gösterimi
10.08.08, 14:56
#
1
(
permalink
)
Kullanıcı Profili
ASYA
Moderator
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jun 2008
Mesajlar: 6.442
Konular: 5295
Puan Grafiği
Rep Puanı:9435
Rep Gücü:118
RD:
Teşekkür
Ettiği Teşekkür: 118
480 Mesajına 828 Kere Teşekkür Edlidi
:
Zeytinyağlı Dolma Tarifi
Zeytinyağlı Dolma Tarifi
Malzemeler.
2 Su bardağı pirinç (Her biber için 1 çorba kaşığı pirinç hesaplayınız)
1 Su abrdağı zeyrinyağı
7 Adet soğan
1 Çorba kaşığı çam fıstığı
2 Çorba kaşığı kuş üzümü
Yarım demet maydonoz-dereotu
1 Avuç kuru nane
2 Çay kaşığı tuz
1 Çay kaşığı tarçın -yenibahar-karabiber-şeker
1 Limon
Yarım kg. yaprak (750 gr.biber veya patlıcan veya 1 orta lahana)
Yapılışı:
*** Soğan rendelenir,maydanoz,dereotu sapları ince doğranır.Fıstıkla beraber zeytinyağ ile hafif pembe kavrulur.
*** Ayıklanıp yıknmış pirinç katılıp birkaç kere çevrilir.
*** İki bardak sıcak su konup orta ateşte suyunu çekinceye kadar pişirilir.10-15 dakika kapak kapalı olarak buharı ile demlendilir.
*** İnce kıyılmış maydanoz,dereotu,ufalanmış nane,temizlenmiş üzüm tarçın,yenibahar,karabiber,tuz,şeker,limon suyu konup karıştırılır.
*** Hazırlanan sebzeye doldurulur veya sarılır.Tencereye dizilip 2 bardak sıcak su konur.Orta ateşte suyunu çekinceye kadar pişirilir.Üzerine yarım kahve fincanı zeytinyağ gezdirilir.
*** Soğuyuncaya kadar kapak aralık tutulur.(Kurumaması ve parlak olması için)
*** Tabağa dizilip,limon dilimleri ve maydanoz yaprakları ile süslenir
--------------Tualimforum İmzam--------------
ASYA
Açık Profil bilgileri
ASYA - Özel Mesaj gönder
ASYA - Daha fazla Mesajını bul