Beyaz Kaçan       Beyaz Kaçan    Yalnızlığı kurşunluyor geçmiş gün  kendime bakıyorum. Duvara  tebeşirle çiziyorum testiyi  mavi testi, gözleri  trahomlu esmer bir çocuk  gibi geliyor  gece. Lambam yanıyor.  Testi ve su. Usu  taş evlerin, ne anlatıyor  çobanların ezgileri  yatağımda bir kadın  sessizliği. Şu ovanın  toprakları bomboş, şu bodur ağaç  beyaz çiçeklerle  kalakalmış. Yalnızlığı  kurşunluyor geçmiş gün  kendime bakıyorum  tüylü kalpaklar dağlar ve uzun  bıyıklarıyla, hüznüme  katılıyor atlılar günden  koparak. Beyaz çiçeklerle ağaç  kalakalmış. Testilerle  su dökünülen sabaha karşı  bacası tüten bir ev demektir  alışmak, siyah saçlı  bir kadınla sevişmiş  gibi yaparak. Yere  kilimler seriliyor, çay  buruk insanları uzakdoğunun  ve afyon götüren  tüylü kalpaklar dağlar ve tüfek  sesleriyle  günden koparak, insanlar  karanlık. Duvara  tebeşirle yazıyorum. Testi.  Su. Yalnızlık. Belki  kalakalmış bomboş ovada  beyaz çiçeklerle ağaç, ağaç  çocukluk. Kendime  bakıyorum, ne anlatıyor  Rut tepesi, yalnızlığı  anlatıyor Rut tepesi. Rut tepesi  afyon. Duvara  tebeşirle yazıyorum. Afyon.  Kendime bakıyorum. Afyon...    Egemen Berköz        |