Ne Dedi Ne Dedi "Aşık Veysel gitti... Halk şiirimiz yetim kaldı. Yerini doldurmak zor" Çağ çağ oldu yüzyıllara yaslandı Dillerinde türkülerim süslendi Binlerce yıl ötelere seslendi Bilesiniz Veysel size ne dedi Mutlu idi ördeğinden kazından Mutlu gitti baharından yazından Benliğini konuşturan sazından Bilesiniz Veysel size ne dedi Hem âşıktı, hem Veysel’di, Şatirdi Tüm duyguydu, felsefeydi, hatirdi Milyonları bir gönülde yatırdı Bilesiniz Veysel size ne dedi Akar sular gürül gürül gürüler Bozkırlarda bölük bölük sürüler Giden dostlar yaşayanlar diriler Bilesiniz Veysel size ne dedi Bıldırcınlar üveyikler geyikler Boz tepeler yalçın daglar hüyükler Dogmamışlar dogacaklar büyükler Bilesiniz Veysel size ne dedi Çigdem nevruz yavşan kokan çayırlar Sürmeli kuzular yeşil bayırlar Dua dilek temenniler hayırlar Bilesiniz Veysel size ne dedi Duyguları deyişleri ak aktı Ufkumuzda pırıl pırıl şafaktı Sezgilerde nice gerçek bıraktı Bilesiniz Veysel size ne dedi Erişemem yücelerden yücesin Anlatamam nasıl nesin nicesin Sen gökkubbe ayyıldızlı gecesin Bilesiniz Veysel size ne dedi Ak bulutlar gezegenler gezenler Edebiyat deyip tarih yazanlar Benim gibi gözü yaşlı ozanlar Bilesiniz Veysel size ne dedi Uzun ince gündüz gece yollar ah Sadık yarla kucaklaşan kollar ah Veysel diyen milyonlarca kullar ah Bilesiniz Veysel size ne dedi Dostluk sevgi aşk güzellik neler var Çayır çimen çiçek agaç yapraklar Sadık yar dedigi kara topraklar Bilesiniz Veysel size ne dedi Gönlümdeki bayrak indi yarıya Petek hani bal yapacak arıya Sivralan'da anacıgım Karı'ya Bilesiniz Veysel size ne dedi Şarkişla’nın Sivralan'ın kışları Ne güzeldi duyguları düşleri Sivas illerinin yetim kuşlan Bilesiniz Veysel size ne dedi Hasan Turan dertlerine dert ekler Gitti Veysel gayri kimden ne bekler Beşikteki boncuk gözlü bebekler Bilesiniz Veysel size ne dedi... Kaynak: Nem Alacak Felek Benim Hasan Turan |