Niş(ah)ane Niş(ah)ane Banu S’ye, hep... 1 ister üzül ister üzülme, ben her ikisiyim nasılsa kalbimdeki yalnızlıkla geldim bu bedzâh dünyaya ağzımdaki yalnızlıkla gideceğim kadın var, tanrı var, aşk yok diyerekten kadın var diye tanrıya inanaraktan böyle nebi’l böyle derin böyle ağlaya ağlaya 2 kalp solda aşk sağda olduğundan kınım ve bıçağım sende durduğundan içimi ellerinle yunduğundan- eğil bak içime, zamanıdır, içim senindir! seni sana bir bir göstereceğim! anladıklarımın kitabı var orda: aşk kadın mahşeridir! 3 senle ve harflerle uğraştığımdandır harap ve hurufi bir adamım tesadüfe bak ki, "h" harfiyle başlayan hüzünlü bir ad adım gidip gidip ellerinin cennetinde ölsem de yedi harf inanıyorum ki, benden başka hiçkimse dolduramaz kader hurufatımı b: boynum ve öpülme yerlerim boğum boğum kangren s: parmakuçlarım zehir uçlarım, kalbime dolanan yılan ömrüme baka baka anladım ki aşk denen mabet yalan! 4 bak, sen yine yoksun, sahi hiç olmadın ki memleket işi çakımı sevgili edasıyla etimde gezdiriyorum tek kelime Kürtçe bilmesem de senden vahiy kızım-Bejan Sidre Hakkâri uzağı bir Kürtçeyle ne de içli ağlıyor- oysa ben seni ağzındaki ve saçlarındaki İzmir’den sevmiştim bağışla, hastalıktan mı, yaşlılıktan mı, ölüm duygusundan mı ne insan kendini yas aşireti içinin doğusunda buluyor âh, hazır bulmuşken, sende kendimi bi’güzel öldürebilsem işte o zaman, ben de sana fena halde fotojenik gelirim! 5 kanser şair hastalığı değilse eğer, beni bir kadın öldürsün vefâ’ en ve lütfen! Hüseyin Alemdar |