Konu
:
Zeytinyağlı Patlıcan Dolması
Tekil Mesaj gösterimi
21.08.08, 03:05
#
1
(
permalink
)
Kullanıcı Profili
ASYA
Moderator
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jun 2008
Mesajlar: 6.442
Konular: 5295
Puan Grafiği
Rep Puanı:9435
Rep Gücü:117
RD:
Teşekkür
Ettiği Teşekkür: 118
480 Mesajına 828 Kere Teşekkür Edlidi
:
Zeytinyağlı Patlıcan Dolması
Zeytinyağlı Patlıcan Dolması
Malzemeler
1 kg patlıcan
250 g pirinçten hazırlanmış zeytinyağlı dolma harcı
1/2 çay k. tuz
1/4 su bardağı zeytinyağı
200 g konkase domates
1/2 çay k. toz şeker
1/2 su bardağı su
Hazırlanışı
Patlıcanları baş tarafından kesin. Dışta ince bir kabuk bırakarak, içini keskin bir akla çizerek kesin. İki avucunuzla ovalayarak, patlıcanın içini dışarı çıkartın. Birkaç santim boyunda bir kısmını kesip, kapak olarak kullanmak üzere bir kenara koyun. Oyulmuş patlıcanları yıkayıp, süzdürün.
Dolma içini, kapak için bir boşluk bırakarak, patlıcanların içine doldurun. Üzerine kapağını geçirin, kürdanla kapağı tutturun.
Tencerenin altına harcı hazırlarken ayırdığınız maydanoz, nane ve dereotu saplarını yerleştirin. Dolmaları tencereye dizin. Üzerine tuz, zeytinyağı,şeker, domates ve suyunu ilave edip, yağlı kağıt örtün. Tencerenin kapağını örterek ağır işte 40-45 dakika pişirin.
Tencereyi ateşten alın. Dolmaları, tencerenin içinde, kapağını açmadan, soğumaya bırakın. Dolmalar soğuyunca tencereden alıp, tabaklara aktarın. Patlıcan dolmasını soğuk olarak servis yapın.
Afiyet Olsun
--------------Tualimforum İmzam--------------
Konu ASYA tarafından (26.01.10 Saat
20:08
) değiştirilmiştir..
ASYA
Açık Profil bilgileri
ASYA - Özel Mesaj gönder
ASYA - Daha fazla Mesajını bul