Mehmet Müfit Şiirleri        Son Kuşlar    gecenin yargıç suları sorguluyor beni   ama, kıyısından kaçırıyorum şiirlerimi   sonra usulca yanaşıp yastığıma; yumruk   alıyorum, diş veriyorum, papatya karşılığı   senet imzalıyorum; yükseliyorum kalabalıklara     al tut şu sesimi kardeşim   -bırakma!     Ferhat bile işaretlenmiş bu silindir kentte   nokta kadar hain, virgül kadar muhbir   bir gökdelenin gölgesinde. Şirin ise kayıp   çoktan kayıp, eflatun mürekkeple   kalın do kadar rüzgâr, ince do kadar yelken   bir düşüncenin tepesinde     al tut şu sesimi kardeşim   -bırakma!   sinir uçlarım telex ve peyk hattında kullanıldı   saç kıllarım laboratuvarlarda incelendi, habis   varmış renginde. gövdem lime lime elektrik   artık gözlerim, oynanacak her gece maçının   aydınlatıcısı olacak. ve tırnaklarım   ve nasırlarım, antik bir ziynet gibi   kadife vitrinlerde yutturulacak     al tut şu sesimi kardeşim   -bırakma!     alyansım, saatim ve oğlumun iki aylık   karımın dört yıllık resmi   al tut şu sesimi kardeşim     kardeşim     kardeşim...    Mehmet Müfit            |