Bir Şair Bir Rüzgârı Dinletir       Bir Şair Bir Rüzgârı Dinletir    yaşamakla bitiremediğim gözlerin anlıyor yenilikleri  eskise de kelimeler  çocuklar ister  gündüzün bitmemesini  ne kelimelerde  ne de rakamlarda  uykularda oyun yoktur    ben bir şiirde  bir istanbuldayım  haliç hariç  her taraf beni bekler  insanı uyanmak için  niçin taksim coşar  fener alaylarsız  pankartlarla  sloganlarla  yollar aşınmasa da  sabırlar aşınır    ben hayli gece  dağlarsa aydınlık  bir ses akıyor  iki küreğimin arasından  karanlıkta kendime yetişemiyorum  gidiyor peşinden  yitirilenlerin    kıraç güneşler dağlarda  ben erzurumda  her gece  mevsimler kapatıyordu  söylediklerimi  yıpranıyordu  sevdalar konuşuldukça    kalemimde insanlar  üçüncü dünya savaşından kalan  mahmur gözlerle  rüzgâr kesen şiirleri okuyordu  o şiirler  rezil birer resim gibi  usturayla damarı kesilmiş gibi  boş bir gülüş  bir ağlayış  bir inleyiş  aksayan armoniler eşliğinde  terk edilmiş zeynepler  terk edilmeyen tanrı  piranalarla öpüştürür  sokak başlarında.    Ankara - 05.11.1994    Osman Aktaş        |