Şubat Ayında Ankara'da Yazılan Bir Şiir       Şubat Ayında Ankara'da Yazılan Bir Şiir    Bu yıl erken bastırdı kış!  Yagmur yagıyor, yagmur yagdıkça seviyorum seni.  kar yagıyor, kar yagdıkça seviyorum seni.  karaya vurdukça, sular dondukça  üşüdükçe, birşeyler yitirdikçe, umudum kırıldıkça  çıkmaza girdikçe yaşam, yüregim sıkıştıkça,  sen degiştikçe daha çok seviyorum seni.    Donmuş suda çelik tadı var  agzımda eski tütün ve buruk çay tadı  her sabah yaya geçiyorum bütün Ankara'yı  kömür ve kükürt kokuları arasında  her akşam yaya geçiyorum bütün Ankara'yı  okuyarak bildirilerini direnen ögrencilerin  bakarak yırtık afişlere, şarkıcı resimlerine,  nereye gitsem içimde bir geçkalmışlık duygusu  bu yüzden bir saat erken gidiyorum gidecegim yere  ne zaman, nerede ve nasıl bilmiyorum, ama birden  yaşamın korkunç bir hızla degiştigini düşünüyorum  ve ikimizin aynı kişiler olmayacagımızı yarın.    Bu yıl erken bastıran kışı yaşıyoruz  Sanki ölümlü kahramanlarıyız kötü bir romanın  yeni bir dilin sözdizimine çalışıyoruz  gökyüzünü verip yüzünü alıyorum  görüntünü verip acıları siliyorum  yüzünü koyuyorum umutsuzlugun yerine    Usumda sesinin ve gövdenin  usumda sesinin ve gövdenin görkemli atlası...    Özdemir İnce        |