Tekil Mesaj gösterimi
Alt 13.02.08, 19:11   #5 (permalink)
Kullanıcı Profili
LeyL-i LaL
Epsilon Üye
 
LeyL-i LaL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jan 2008
Nerden: Çorum
Mesajlar: 150
Konular: 46
Puan Grafiği
Rep Puanı:1216
Rep Gücü:0
RD:LeyL-i LaL has much to be proud ofLeyL-i LaL has much to be proud ofLeyL-i LaL has much to be proud ofLeyL-i LaL has much to be proud ofLeyL-i LaL has much to be proud ofLeyL-i LaL has much to be proud ofLeyL-i LaL has much to be proud ofLeyL-i LaL has much to be proud ofLeyL-i LaL has much to be proud of
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 0
3 Mesajına 4 Kere Teşekkür Edlidi
:
Standart Kalp ve Göz…




Kalp ve Göz…


Bütün aşk hikâyelerinin en unutulmaz en heyecan verici sahnesi, sevenin sevgiliye ilk baktığı andır şüphesiz. Daha doğrusu, onun yüzünü ilk gördüğü vakit. Âşıktaki içsel değişimin başladığı an, gözün sevgiliye ilk takıldığı saniye dilimidir ve aşığın bütün biyografisi, bu “ilk bakışın öncesi ve sonrası”ndan ibarettir. Kalpte ateşin yükselmesi, aklın ve sabrın ateşe düşmesi o ilk bakış ile başlar. Kılıcın kınından sıyrılması yahut okun yaydan fırlamasıdır bu. Sevgilinin yüzü kınında bir kılıç yahut sadakta bir yay gibidir; bakış onu kınından ve sadağından çıkarır.Sevgili’nin yüzümü; aşk yangınını alevlendiren ilk kıvılcımdır.
Aşığın kalbi mi, ilk bakıştan sonra suda titreyen bir mehtap.
Göz… Savaşı başlatan haberci.
Bakış… Elde olmayan kader; ilahi kaza.
Ve aşk… Kalp ile göz arasındaki kutlu bir hadise.

Çok sonraları kalp göze diyecektir ki, “Ben bu onulmaz derde iten sensin. Safayı sen sürdün, acıyı ben çektim. Nimet senin, zahmet benim oldu. Sen sevinirken, kaygılanan ben oldum. Bakışlarını arttırdıkça sen, dertlerimi çoğalttın benim. Zafere eren sen, hezimete uğrayan ben. Sen emirlere itaat edilen hükümdar oldun, ben senin peşinde koşan tebaan. Sen emir ben esir. Sonra devam eder:

- Ey göz! Sen ikisin ben birim. İki kişinin bir ferde saldırıp onu öldürmesi zulüm değil de nedir?… Şimdi ağla o halde; etiğin zulmün cezasını çek bakalım.

Göz buna karşılık ayet-i kerime ile cevap verir: “Gerçek şu ki; gözler kör olmaz, ancak sinelerdeki kalpler kör olur” (Hacc 46)

Göz görünce bir kez geriye ne kalır?
İskender Pala
LeyL-i LaL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla