Tekil Mesaj gösterimi
Alt 13.02.08, 19:51   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Güllü
Gamma Üye
 
Güllü - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jan 2008
Mesajlar: 2.538
Konular: 1710
Puan Grafiği
Rep Puanı:3968
Rep Gücü:0
RD:Güllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 54
146 Mesajına 240 Kere Teşekkür Edlidi
:
Lightbulb Çikolata (Glazürlü)Yaş Pasta

Çikolata (Glazürlü)Yaş Pasta
Malzemeler
Kek
· 5 yumurta
· 5 yemek kaşığı tepeleme un
· 5 yemek kaşığı şeker
· 1 paket paking powder
· 1 paket vanilya
Krema
· 3 yemek kaşığı tepeleme un
· 7 yemek kaşığı şeker
· ½ litre süt
· 2 yemek kaşığı kakao
· 1 yemek kaşığı tere yağ veya margarin
· 1 paket vanilya
Üzeri için
· 1 paket bitter çikolata
· 50 gr tere yağ veya margarin

Hazırlanışı:
1.Kek Vişneli yaş pastada olduğu gibi hazırlanır.
2.Kreması da yine aynı pastadaki gibi hazırlanır. Ancak içerisine kakao ilave edilir.
3.Kakaolu krema piştikten sonra henüz sıcakken 1 yemek kaşığı kadar tereyağ veya margarin ilave edilip karıştırılarak kremanın parlak ve lezzetli olması sağlanır.
4.İkiye kesilen kek şekerli sade su ile ıslatılarak krema ile kaplanır. Kremanın üzeride ya damla çikolata ya da bitter çikolata rendesi ile kaplanır.(ben bitter çikolata koydum)

5.İkinci katı konan kek krema ile kaplandıktan sonra üzeri glazürlenir.

6.Glazür için çikolata ve yağ benmari usulünde eritilip soğumadan kek üzerine yayılır. Dolapta donan pastanın üzeri arzu edilen şekilde süslenir.
Ben krem şanti ile üzerine küçük çiçekler yaptım.


Güllü isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla