Konu
:
Şehzade Pilavı
Tekil Mesaj gösterimi
01.09.08, 13:46
#
1
(
permalink
)
Kullanıcı Profili
ASYA
Moderator
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jun 2008
Mesajlar: 6.442
Konular: 5295
Puan Grafiği
Rep Puanı:9435
Rep Gücü:118
RD:
Teşekkür
Ettiği Teşekkür: 118
480 Mesajına 828 Kere Teşekkür Edlidi
:
Şehzade Pilavı
ŞEHZADE PİLAVI
Malzemeler : (4 kişi için)
2 su bardağı Pirinç
3 su bardağı Su
2 yemek kaşığı Antep Fıstığı
2 yemek kaşığı Badem
2 yemek kaşığı Kuru Üzüm
1 çay kaşığı Tarçın
1 çay kaşığı Limon Suyu
2 yemek kaşığı Tereyağ
1 yemek kaşığı Sıvı Yağ
Tuz, Karabiber
Hazırlanışı :
Ayıklanıp yıkanmış pirinci, tuzlu ve sıcak suda iki saat bekletin.
Yıkayıp, suyunu süzün. Bademi kaynar suda 5 dakika bekletip, kabuklarını soyun.
Tencereye tereyağı ve sıvıyağı alın. Antep fıstığı ve bademi ekleyip, 2-3 dakika kavurun. Pirinci ekleyip, birkaç dakika daha kavurun. Kuru üzüm, tarçın, limon suyu, tuz ve suyu katın.
Tencerenin kapağını kapatıp, suyunu çekene kadar pilavı pişmeye bırakın. Daha sonra ocaktan aldığınız pilavın üzerine kağıt havlu örtüp, 15 dakika kadar demlendirin. Pilavı karıştırıp servis yapın.
Sıcakken servis yapınız.
--------------Tualimforum İmzam--------------
ASYA
Açık Profil bilgileri
ASYA - Özel Mesaj gönder
ASYA - Daha fazla Mesajını bul