Bayat Ekmekleri Degerlendirmenin Yolları(Tatlılar) ÇİKOLATALI VE EKMEKLİ KEK
>Üç su bardağı dolduracak kadar ufalanmış ekmek içi, iki su bardağı ılık
>sütte
>yumuşaması için biraz bekletilir.
>
>Yarım su bardağı badem iri iri doğranır.
>
>Yarım su bardağı kuru üzüm de, yumuşaması için suya koyulup bekletilir.
>
>Bir adet küçük çikolata ince ince kıyılır.
>
>Ekmekli süt mikserden geçirilir.
>
>İki kahve fincanı toz şeker, üç çorba kaşığı kakao, iki adet çırpılmış
>yumurta, doğranmış badem, kıyılmış çikolata ve sıkılıp suyu süzülmüş
>kuru üzüm eklenerek iyice karıştırılır.
>
>20x15 cm. ebadında bir fırın kalıbına yağlı kağıt döşenir.
>
>Üzeri erimiş tereyağı ile yağlanır.
>
>Hazırlanan karışım kalıba konularak 180 derece ısıtılmış fırına verilir.
>
>50 dakika pişirildikten sonra kek fırından çıkarılır.
>
>Üzerine pudra şekeri serpilir.
>
>Ilıyınca, kareler halinde kesilerek servise çıkarılır. --------------Tualimforum İmzam-------------- |