Tekil Mesaj gösterimi
Alt 14.02.08, 23:37   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Güllü
Gamma Üye
 
Güllü - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jan 2008
Mesajlar: 2.538
Konular: 1710
Puan Grafiği
Rep Puanı:3968
Rep Gücü:0
RD:Güllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 54
146 Mesajına 240 Kere Teşekkür Edlidi
:
Lightbulb Tarator Soslu Izgara Pirzola


6 kişilik
233 Kalori
Hazırlama süresi: 10 dakika
Pişme süresi: 30 dakika

Malzemeler
1 çay kaşığı çekilmiş kişniş
2 çay kaşığı kimyon
2 çay kaşığı tatlı kırmızı biber
1 çay kaşığı acı kırmızı biber
1 diş ezilmiş sarmısak
1 yemek kaşığı ince doğranmış maydanoz
2 yemek kaşığı ayçiçek yağı,
1 kg kuzu pirzola
1/4 bardak tarator sos

Tarator için:
2 dilim bayat ekmek içi
1 kahve fincanı sirke
yarım paket beyaz çam fıstığı (dolmalık fıstık)
1 çorba kaşığı mayonez
8 diş ezilmiş sarmısak

Hazırlanışı
Kişniş, kimyon, tatlı kırmızı biber, acı kırmızı pul biber, sarmısak, maydanoz ve ayçiçek yağını bir kap içinde iyice karıştırın, etleri bu karışımla fırçalayın. Pirzolaları ızgarada sevdiğiniz kıvamda kızartıp yanında tarator ile servis edin. Kolay taratorun hazırlanışı: Tüm malzemeyi macun haline gelene kadar havanda dövün. İki önemli püf noktası: 1'incisi; fıstıksız tarator asla olmaz. 2'ncisi; sakın blender kullanmayın.




Güllü isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla