Konu: Baklava
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 14.02.08, 23:46   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Güllü
Gamma Üye
 
Güllü - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jan 2008
Mesajlar: 2.538
Konular: 1710
Puan Grafiği
Rep Puanı:3968
Rep Gücü:0
RD:Güllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 54
146 Mesajına 240 Kere Teşekkür Edlidi
:
Lightbulb Baklava




Hazırlama süresi: 15 dakika
Pişme süresi: 1 saat

Malzemeler
2 çay bardağı ince doğranmış badem
2 çay bardağı ince doğranmış fıstık
1 çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı ezilmiş karanfil tozu
1 çay bardağı tereyağı
8 çok ince açılmış yufka

Şurup için:
3 bardak şeker
2 çay bardağı su
Yarım çay bardağı bal
2 yemek kaşığı limon suyu
2 çay kaşığı vanilya

Hazırlanışı
Fıstık, badem, tarçın ve karanfili bir kasede karıştırın. Bir tepsiye eritilmiş tereyağı ile yağlanmış 2 yufkanızı yayın. Üzerine malzemenizi serpin. Yufkaları yağlayıp 2'şer kat yufka ve aralarda malzeme koyarak 4 kat tamamlayın. Yufkayı en üst katta bıçakla istediğiniz ölçüde karelere kesin. Kalan tereyağını da en üste döküp 1 saat kadar fırında pişirin. Üzeri kızarınca fırından alıp soğutun. Bu arada şeker, bal ve suyu 5 dakika kaynatın. Ocaktan alıp limon suyunu ilave edin. Sıcak sosu, soğumuş baklava hamurunun üzerine döküp emmesini bekleyin.



Güllü isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla