Tekil Mesaj gösterimi
Alt 09.09.08, 12:09   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Okyanus
Moderator

 
Okyanus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jan 2008
Mesajlar: 9.373
Konular: 7149
Puan Grafiği
Rep Puanı:16317
Rep Gücü:20
RD:Okyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 54
889 Mesajına 1.404 Kere Teşekkür Edlidi
:
Standart Reha Çamuroğlu-SON YENİÇERİ

SON YENİÇERİ

Reha Çamuroğlu | Roman / Türk Edebiyatı

“İşte” dedim, “baba erenler, senin cumhur devleti işbaşında bak ahali nasıl da güzel güzel birbirini idare eder”. Ters ters baktı. Lafıma alındığı besbelliydi. Hiç pervam yok artık. İsterse alınsın. “Bu mu cumhur?” dedi, “bu cumhur falan değil, düpedüz rezalet!” damarına iyice basacaktım, kararlıydım. “Bildiğin başka bir cumhur var mıdır baba erenler?” dedim. “De bana nerededir? Gidip onu getireyim.” Kızgın kızgın baktı. Sustu. Sonra kendini bıraktı. Oturduğumuz sedirde kaykıldı. “Yahu Arif Ağa” dedi, “söyle şu neferden birilerine de bize birer çubuk yakıp getirsinler. Birer kahve de olsa makbule geçer hani!” Sonra kahkahayla gülmeye başladı. Gülüyor, gözlerinden yaşlar gelip öksürmeye başlayana kadar gülüyor, arada hırıltılı bir sesle, “Cumhur devleti… Cumhur devleti…” diyor, yine kahkahalara boğuluyordu.
(Kitaptan bir alıntı)


1958 yılında İstanbul’da doğan Reha Çamuroğlu, Boğaziçi Üniversitesi Tarih Bölümünü bitirdi. Çeşitli yayın organlarında yazarlık ve yöneticilik yapan Çamuroğlu, genel olarak “zihniyet tarihi”, özel olarak İslam Heterodoksisi tarihi üzerine çalışmalar yapmıştır.
--------------Tualimforum İmzam--------------
Okyanus isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla