Tekil Mesaj gösterimi
Alt 25.09.08, 01:51   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
SERDEM
S.Moderators
 
SERDEM - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Mar 2008
Mesajlar: 7.687
Konular: 6910
Puan Grafiği
Rep Puanı:11076
Rep Gücü:20
RD:SERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 47
464 Mesajına 935 Kere Teşekkür Edlidi
:
Arrow Boğa Kırmızıya Niçin Saldırır?

Boğa Kırmızıya Niçin Saldırır?

Bildiğiniz gibi, boğa güreşi İspanya'da çok tutulan ve yaygın bir spordur. Güney Amerikanın bazı ülkeleri için de aynı şeyi söyleyebiliriz. Söz konusu ülkelerin halkı boğa güreşinde büyük bir heyecan duyar,güreşleri merakla izler. Bu kimselerin kafasında yerleşe gelmiş bazı inançlar vardır ve hiç bir şey bu inançları değiştiremez.
Boğa güreşiyle, boğalarla ilgilenen kimselerin inançlarından biri kırmızı rengin boğayı son derece öfkelendirdiği,huylandırdığıdır. Bu yüzden de boğanın kırmızı renkteki her şeye saldırdığına inanırlar. Dolayısıyla, boğa güreşçileri kırmızı başlık giyerler. Ellerinde parlak, göz alıcı kırmızı renkte bir kumaş tutarlar.
Gerçekte,boğa güreşçisi beyaz bir kumaş,sarı,yeşil veya siyah kumaş da tutsa aynı şey olacaktır. Çünkü boğalarda renk körlüğünün olduğu bilimsel bir gerçektir.
Bazı boğa güreşçileri özel olarak bunu bildiklerini söylerler. Nitekim beyaz kumaşla yaptıkları çalışmalarda da , boğa aynı şekilde onların üzerine saldırmıştır.
Burada karşımıza çıkan soru boğanın niçin saldırdığıdır? Bunun cevabını da verelim. Bir boğanın önünde hareket eden her şey, onu heyecanlandırmağa, huysuzlanmasına yeter. Üstelik beyaz bir kumaş,renk körlüğü olan boğanın daha çok dikkatini çekecektir.
--------------Tualimforum İmzam--------------
Aksini Belirtmediğim Takdirde Yazdığım Konular ALINTIDIR



Liseler - Anadolu Liseleri - Fen Liseleri

Anaokulu - İlköğretim

Sınav Soruları ve Ders Notları
SERDEM isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla