Tekil Mesaj gösterimi
Alt 25.09.08, 02:49   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
SERDEM
S.Moderators
 
SERDEM - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Mar 2008
Mesajlar: 7.687
Konular: 6910
Puan Grafiği
Rep Puanı:11076
Rep Gücü:20
RD:SERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 47
464 Mesajına 935 Kere Teşekkür Edlidi
:
icon1c Kör Nokta Nedir?

Kör Nokta Nedir?

Optik (görme) sinirlerinin göze girdiği noktada ağtabaka yoktur. Dolayısıyla bu kesim ışığa karşı duyarlı değildir. Gözün arka kısmının merkezinden hemen aşağıya düşen bu nokta "kör nokta" olarak tanımlanır.
Kör noktanın varlığını şöylece anlayabilirsiniz.Bir kağıdı dikdörtgen biçiminde keserek,altına bir kenarda bir haç, öteki kenara da büyükçe,benek görünüşünde siyah bir nokta çizin. Sonra sol gözünüzü kapatın ve kağıdı sağ gözünüze yakın tutun. Bakışınız haç üzerinde sabit kalsın. Kağıdı kendinize doğru, sonra da kendinizden uzağa hareket ettirin. Bu hareketi,benek görünüşündeki siyah nokta tam anlamıyla kayboluncaya (görülmez oluncaya) kadar devam ettirin.
Söz konusu yerde,nokta göz merceği tarafından gözünüzün tam kör noktası üzerinde odaklaştırılmıştır.Bundan dolayı noktayı göremezsiniz.
--------------Tualimforum İmzam--------------
Aksini Belirtmediğim Takdirde Yazdığım Konular ALINTIDIR



Liseler - Anadolu Liseleri - Fen Liseleri

Anaokulu - İlköğretim

Sınav Soruları ve Ders Notları
SERDEM isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla