Konu
:
Sarığı Burma
Tekil Mesaj gösterimi
27.09.08, 00:40
#
1
(
permalink
)
Kullanıcı Profili
Güllü
Gamma Üye
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jan 2008
Mesajlar: 2.538
Konular: 1710
Puan Grafiği
Rep Puanı:3968
Rep Gücü:0
RD:
Teşekkür
Ettiği Teşekkür: 54
146 Mesajına 240 Kere Teşekkür Edlidi
:
Sarığı Burma
Sarığı Burma
Malzemeler
Hamuru için:
1/2 kg Un
3 Adet Yumurta
1 Çay Bardağı Süt
1 Çay Bardağı Sıvı Yağ
1 Tutam Tuz
3 Çorba Kaşığı Yoğurt
Yufkaları açmak için 1 Kase Nişasta
İçine: 1/2 kg Ceviz
Üzerine:
1 Paket Margarin
7 Su Bardağı Toz Şeker
8 Su Bardağı Su
1/2 Limon
On hazırlık olarak, 7 su bardağı toz şeker ve 8 su bardağı suyu kaynatın. İçine yarım limonu sıkm. Hazırladığınız şerbeti soğumaya bırakın.
1- Derince bir kabın içinde, yarım kg un, 3 adet yumurta, 1 çay bardagı süt, 1 çay bardağı sıvı yağ, bir tutam tuz, 3 çorba kaşığı yoğurdu karıştırın. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurun. Daha sonra, hamurdan 30 adet beze yapın.
2- Üzerlerine nişasta serpip oklavayla ince yufkalar açın. Her birinin içine bir miktar dövülmüş ceviz serpin.
3- Yufkayı oklavaya sarın.
4- Yağlanmış tepsiye yufkaları iki tarafından büzerek sıyırın.
5- 1 paket margarini eritip, sarığı burmaların üzerine dökün. Onceden ısıtılmış firmda 30-40 dakika pişirin. Soğuttuğunuz şerbeti sarığı burmaların üzerine dökün.
Güllü
Açık Profil bilgileri
Güllü - Özel Mesaj gönder
Güllü - Daha fazla Mesajını bul