Tekil Mesaj gösterimi
Alt 28.09.08, 19:15   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
blue
Moderator
 
blue - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jan 2008
Mesajlar: 1.068
Konular: 940
Puan Grafiği
Rep Puanı:3673
Rep Gücü:54
RD:blue has a reputation beyond reputeblue has a reputation beyond reputeblue has a reputation beyond reputeblue has a reputation beyond reputeblue has a reputation beyond reputeblue has a reputation beyond reputeblue has a reputation beyond reputeblue has a reputation beyond reputeblue has a reputation beyond reputeblue has a reputation beyond reputeblue has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 79
105 Mesajına 214 Kere Teşekkür Edlidi
:
Arrow Filler Uyumak İçin Yatarlar Mı?

Filler Uyumak İçin Yatarlar Mı?


Afrika’nın veya Hindistan’ın, fillerin sürüler halinde yaşadığı bölgeleri, belirli bir mesafeden dürbünlerle gözlenecek olursa, öğle vakti bir fil sürüsünün gölgelik bir yere çekilmiş, ayakta gayet sakin ve hareketsiz durmakta olduklarını fark edersiniz. Bunlar istirahat mi etmektedir? Evet, işin aslı budur. Tam manası ile derin bir uykuya dalmış bulunmaktadırlar. ..

Filler gündüzleri ayakta uyurlar. Sirklerde bulunan veya yakalanmış olup da,iş görmekte kullanılan filler,kısa bir zamanda, bizler gibi yatıp uyumayı öğrenirler.

Vahşi filin günü, şafakla başlar. Bütün sürü, yavruları da aralarına alarak, sıkışık bir düzende ilerler.Bütün geceyi taze ağaç fidanlarını,kökleri, gürbüz çimenleri, yeşillikleri yemekle geçirirler. Yapıları, onların herhangi bir hayvandan çekinmesine veya korkmasına meydan vermez,bu yüzden de rahattırlar.

Sırasında bir at kadar hızlı yol alır. Bir tepeye tırmanmak bakımından da gayet marifetlidirler. İster inanın, isterseniz inanmayın. Yüzebilirler de...

Doğuda, fil, iş görmek bakımından gayet değerli bir hayvandır. İyi bir fil, 2000 dolara kadar satılır. Taşıdığı büyük kütükler,demir borular,yapımına yardım ettiği yollar, söktüğü ağaçlar düşünülecek olursa,bu para hiç de fazla bir şey sayılmaz.

--------------Tualimforum İmzam--------------
.

.

.

.



blue isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla