Tekil Mesaj gösterimi
Alt 28.09.08, 19:15   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
blue
Moderator
 
blue - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jan 2008
Mesajlar: 1.068
Konular: 940
Puan Grafiği
Rep Puanı:3673
Rep Gücü:54
RD:blue has a reputation beyond reputeblue has a reputation beyond reputeblue has a reputation beyond reputeblue has a reputation beyond reputeblue has a reputation beyond reputeblue has a reputation beyond reputeblue has a reputation beyond reputeblue has a reputation beyond reputeblue has a reputation beyond reputeblue has a reputation beyond reputeblue has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 79
105 Mesajına 214 Kere Teşekkür Edlidi
:
Arrow Hangi Yılanlar Zehirlidir?

Hangi Yılanlar Zehirlidir?


İnsanlar yılana karşı daima dehşet ölçüsüne varan bir korku duymuşlardır. Yılanların görünüşü, sinsi, sessiz, beklenmedik bir hızla saldırgan hareketleri, yılan sokmasından nice kimsenin ölmesi, insanların bu korkusunda en büyük kaynaktır.

Kayıtlarla bilindiği kadarıyla 2000 den fazla yılan türü vardır. Bunlar toprağın üzerinde, toprağın içinde,suda ve ağaçlarda yaşarlar. Bazı adalar ve kutup bölgeleri hariç ,dünyanın hemen her bölgesinde yılan bulunmaktadır.

Zehirli yılanlar,köklerinde zehir torbacıkları bulunan,en tepede açıklıkları olan özel yapıda dişlere sahiptir. Bu dişler üst çenededir ve kafa yapısındaki zehir kesecikleriyle bağlantılıdır. Zehirli dişleri alınan bir yılan geçici bir süre için zararsızdır. Fakat zehirli dişler yeniden oluşur.

Zehirli dişleri olan yılanlar, zehri, avlarını yemeden önce öldürmek veya hareketsiz,korunmasız, baygın düşürmek için aşılarlar.

Birleşik Amerika'da 120'yi aşkın zehirsiz yılan cinsinin bulunduğu bilinmektedir. Buna karşılık ,Birleşik Amerika’daki zehirli yılanlar sadece dört türdedir. Bunlardan biri "Koral yılanı" olup kobra soyundandır ve güney kesimlerinde bulunur.

Öteki üç tür zehirli yılan, çıngıraklı yılan,bakırbaş ve su mokasini (çarığı)dir. Çıngıraklı yılan ailesinde yaklaşık olarak 12 tür yılan vardır. Oysa bütün çıngıraklı yılanların bir tür olduğu sanılır. Bunların tanınmasındaki en büyük kolaylık, kuyruk uçlarında bulunan çıngıraktır.

Güneybatı Asya'da bulunan viper, tıpkı çıngıraklı yılan gibidir. Vücutlarının yanlarındaki "kanatçık" yapısında çok küçük çıkıntılarla ayırt edilebilirler. Bunlar hem ileri,hem de yanlara doğru hareket yeteneğine sahiptirler.

600'ü aşkın zehirli yılan olmasına rağmen ,bunların sadece dörtte birinin ısırması insanlar için tehlikelidir. Avrupa’da bulunan bir cins engerek, bu kıtadaki tek zehirli yılan türüdür. İngiltere'de çayır yılanı ve gene aynı türde bir engerek yaşar. İrlanda'da yılan yoktur.

--------------Tualimforum İmzam--------------
.

.

.

.



blue isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla