Tekil Mesaj gösterimi
Alt 29.09.08, 04:40   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
blue
Moderator
 
blue - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jan 2008
Mesajlar: 1.068
Konular: 940
Puan Grafiği
Rep Puanı:3673
Rep Gücü:54
RD:blue has a reputation beyond reputeblue has a reputation beyond reputeblue has a reputation beyond reputeblue has a reputation beyond reputeblue has a reputation beyond reputeblue has a reputation beyond reputeblue has a reputation beyond reputeblue has a reputation beyond reputeblue has a reputation beyond reputeblue has a reputation beyond reputeblue has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 79
105 Mesajına 214 Kere Teşekkür Edlidi
:
Arrow Amazona Niçin Bu Ad Verilmiştir?

Amazona Niçin Bu Ad Verilmiştir?


1539 yılında iyi donanmış,güçlü ve kalabalık bir İspanyol birliği, Ekvator'daki Kuito kasabasından yola çıkmıştı. Bu yolculuğun amacı ,daha doğuya doğru içerilere gitmek,orada ne gibi zenginlik kaynakları olduğunu öğrenmekti.Birliğin yiyeceği ve beraberinde taşıdığı gerekli bazı şeyler azalmaya başlayınca, Peru Fatihi'nin kardeşlerinden biri olan Gonzalo Pizarro,bir gurup askerin tekneyle geri dönmesini ve ikmal malzemesi getirmesini emretti.

Francisco de Orellana komutasındaki elli kişi asıl birlikten ayrıldı. Nehirde yol alırlarken, kuvvetli akıntı onları aksi yönde, daha doğu'ya doğru sürükledi.Bir kaç gün süren ve yararsız kalan yorucu çabalardan sonra, Orellana akıntıya uymalarını söyledi. Akıntının tekneyi sürükleyeceği yere gitmeyi göze almışlardı. Zaten yapabilecekleri başka bir şey de yoktu. Gene de talihleri yaver gitti. Yiyecek bulabildikleri bir köye ulaştılar.

Tekrar yola çıktıklarında,kuvvetli akıntı onları sıcak,buhar tüten, sık ormanların içine doğru sürükledi. Nehrin iki kenarı ormanın ağaçlarıyla çevrelenmişti. Sivrisinekler,başka haşarat,yorgunluk yetmiyormuş gibi, 200 den fazla yerlinin saldırısına uğradılar. Barutları nemlenmişti, ateş almıyordu. Bunun için okla savaşmak zorunda kaldılar. Yerlilerden güç bela kurtulmuşlardı ki dar, iki ucu şimdiki gondollar gibi kalkık,çok ilkel yapıda kayıkların içinde, yaklaşan sarışın, uzun saçlı,geniş omuzlu,boyları çok uzun,çıplak denilecek kadar az giyimli kadınların saldırısıyla karşılaştılar.Mızraklarını ustalıkla savuran kadın savaşçılar, içlerinden bazılarının ölümüne sebep oldu.

Daha sonra, Orellana bu nehiri "Amazon" diye isimlendirdi. Bilindiği gibi, "Amazon" efsanemsi nitelikte bir kadın savaşçılar ırkına verilen isimdir. Güçlü, sağlıklı ve o ölçüde de güzel olan bu kadınlar, daha iyi yay çekip ok atabilmek için küçük yaştayken sağ göğüslerini dağlar,düzleştirirler. Orellana ve beraberindeki adamları, 4000 mili (yaklaşık olarak 6500 kilometre) aşan bir yolculuktan geri dönebildikleri zaman , gerçekten zorlu, tehlikeli, unutulmaz dakikaların anılarını da beraberlerinde getirmişlerdi. Kolay değil ,Güney Amerika'nın en geniş bölümünü geçen ilk beyaz insanlar onlardı.

O gün bugündür, Francisco Orellana'nın verdiği "Amazon" ismi süregelmiştir. Bütün dünya, Güney Amerika'nın bu büyük nehrini aynı isimler anar ve söyler. Fakat Orellana ile adamlarına saldıran efsanevi "Amazonlar", altın rengi uzun saçları çıplak omuzlarına dökülen kadın savaşçılar bir daha görülmemiş, belki de ait oldukları yere, efsanelerin dünyasına dönmüşlerdir.

--------------Tualimforum İmzam--------------
.

.

.

.



blue isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla