Tekil Mesaj gösterimi
Alt 29.09.08, 17:40   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
blue
Moderator
 
blue - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jan 2008
Mesajlar: 1.068
Konular: 940
Puan Grafiği
Rep Puanı:3673
Rep Gücü:55
RD:blue has a reputation beyond reputeblue has a reputation beyond reputeblue has a reputation beyond reputeblue has a reputation beyond reputeblue has a reputation beyond reputeblue has a reputation beyond reputeblue has a reputation beyond reputeblue has a reputation beyond reputeblue has a reputation beyond reputeblue has a reputation beyond reputeblue has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 79
105 Mesajına 214 Kere Teşekkür Edlidi
:
Arrow İlk Hesap Makinası Ne Zaman Yapıldı?

İlk Hesap Makinası Ne Zaman Yapıldı?

Teknoloji ve bilim dallarının dev adımlarla gelişmesinin sonucu, insanın tüm çabasına rağmen ancak birkaç yılda çözebileceği matematik problemlerle yüzyüze gelmesi kaçınılmaz bir şey olmuştur.

Hesap makinesi de, toplama, çıkarma, çarpma ve bölme gibi aritmetiğin dört temel işleminde kolaylıklar ve zamandan ekonomi sağlamak amacıyla yararlanılan bir makinedir. Belirli bir düzeyden öteye kullanılmayan hesap makinelerinde ,yukarda belirtmiş olduğumuz gibi çok güç, çözümü insan çabasıyla yıllara bakan işlemlerin sonuçlandırılması sözkonusu değildir. Bu tür problemler için "elektronik beyin"lerden yararlanılır. Ancak, aritmetiğin dört temel işlemi (yani toplama, çıkarma, çarpma ve bölme) için kullanılan modern, geliştirilmiş hesap makineleri, bürolarda,bankalarda, fabrikalarda, mağazalarda, iş ve endüstri hayatının çeşitli alanlarında büyük ölçüde yararlı olmaktadır. Zaman ve emek bakımından kazanç sağlamaktadır.

Hesap makinesinin yapımı için çok eski tarihlerden beri çaba harcanmıştı. Ancak ilk başarılı sonuç, 1642 yılında ünlü Fransız bilgini Blaise Pascal'ın yaptığı basit bir toplama makinesiyle sağlanmıştır. Daha sonra 1871 yılında, Alman bilim adamı Leibnitz'in ilk çarpma makinesini yaptığını güvenilir kaynaklardan öğrenmiş bulunuyoruz. Leibniz'in makinesinin yaptığı çarpmalar, doğrudan doğruya üst üste toplamalar düzenindeydi. Aslında çarpma işlemi de,bir sayıyı, çarpan sayı kadar birbiriyle toplamak demektir.

Sonra sonra elle çalışan hesap makineleriyle de yetinilmemiş,elektrikli,kendiliğinden çalışmalı, daha geliştirilmiş hesap makinelerinin yapımına gidilmiştir. Elektrikli hesap makineleri otomatik olup, sayıları yazmak ve yapılması istenilen işlemle ilgili düğmeye basmak yeterlidir
--------------Tualimforum İmzam--------------
.

.

.

.



blue isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla