Tekil Mesaj gösterimi
Alt 29.09.08, 17:57   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
blue
Moderator
 
blue - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jan 2008
Mesajlar: 1.068
Konular: 940
Puan Grafiği
Rep Puanı:3673
Rep Gücü:54
RD:blue has a reputation beyond reputeblue has a reputation beyond reputeblue has a reputation beyond reputeblue has a reputation beyond reputeblue has a reputation beyond reputeblue has a reputation beyond reputeblue has a reputation beyond reputeblue has a reputation beyond reputeblue has a reputation beyond reputeblue has a reputation beyond reputeblue has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 79
105 Mesajına 214 Kere Teşekkür Edlidi
:
Arrow Hidrometre Nedir ?

Hidrometre Nedir ?

Her maddenin bir özgül ağırlığı olduğunu biliyoruz. Tabiatta madde katı, sıvı ve gaz halinde bulunur.Sıvı haldeki maddelerin özgül ağırlığını ölçmeye yarayan alete "Hidrometre" denir.

Örneğin, sütçüden aldığımız süt'e su karıştırılmış olup olmadığını Hidrometre ile kolayca ölçebiliriz. Sütün özgül ağırlığını bildiğimize göre,elimizdeki hidrometreyi süte batırdığımızda gösterge sütün özgül ağırlığına eşit rakamın üzerinde durursa, süt saftır. Şayet daha küçük bir rakamı gösteriyorsa, süt'e su katılmıştır.

Hidrometre, içi boş bir cam tüp olup,bu cam tüpün alt kısmında içinde ağırlık bulunan bir yuvarlak vardır. Cam tüpün boru şeklindeki üst kısmı ise derecelere bölünmüştür.

Hidrometre, özgül ağırlığı ölçülmek istenen sıvının içine bırakılır. Sıvının yüzeyi'nin cam tüpte gösterdiği rakam, bize o sıvının özgül ağırlığını verir.

--------------Tualimforum İmzam--------------
.

.

.

.



blue isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla