Tekil Mesaj gösterimi
Alt 30.09.08, 02:35   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
blue
Moderator
 
blue - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jan 2008
Mesajlar: 1.068
Konular: 940
Puan Grafiği
Rep Puanı:3673
Rep Gücü:54
RD:blue has a reputation beyond reputeblue has a reputation beyond reputeblue has a reputation beyond reputeblue has a reputation beyond reputeblue has a reputation beyond reputeblue has a reputation beyond reputeblue has a reputation beyond reputeblue has a reputation beyond reputeblue has a reputation beyond reputeblue has a reputation beyond reputeblue has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 79
105 Mesajına 214 Kere Teşekkür Edlidi
:
Arrow Friedrich Schiller (1759 - 1805)

Friedrich Schiller (1759 - 1805)


Friedrich Schiller (1759 - 1805); Ünlü Alman şairi. Marbachda doğmuştur. Bir yüzbaşının oğludur. Hukuk öğrenimi yaparken, disiplinli bir askeri okula girmiş orada tıp öğrenimi yapmıştır. Üniversite öğrencisi iken edebiyata, merak sarmıştır. Stuttgartta askeri doktor olarak çalışırken Haydutlar piyesini yazmış, onun temsili sırasında. Wurtemberg dukası tarafından hapsedilmiştir. Sebiller hapishaneden ve dukalık topraklarından kaçarak yedi - sekiz yıl geçim sıkıntısı çekmiştir. Daha sonraları Wiemar dukasının himayesini kazanmış ve bir ara tarih öğretmeni olmuştur. Goethe ile de tanışmış ve onun etkisi altında klasik şiirler yazmıştır.

Romantik tiyatronun en önemli şairlerinden biri olan Schiller , genç yaşlarında manzum dram şairi olarak tanınmış olgunluk yaşlarında tarih ve felsefe tetkikleri ile dolu eserler vermiştir.Başlıca eserleri şunlardır : Haydutlar, Don Carlos, Hile ve Sevgi, Maria Stuart, Wilhelm Tell, Yunanistan Tanrıları.
--------------Tualimforum İmzam--------------
.

.

.

.



blue isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla