Tekil Mesaj gösterimi
Alt 03.10.08, 20:06   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
blue
Moderator
 
blue - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jan 2008
Mesajlar: 1.068
Konular: 940
Puan Grafiği
Rep Puanı:3673
Rep Gücü:54
RD:blue has a reputation beyond reputeblue has a reputation beyond reputeblue has a reputation beyond reputeblue has a reputation beyond reputeblue has a reputation beyond reputeblue has a reputation beyond reputeblue has a reputation beyond reputeblue has a reputation beyond reputeblue has a reputation beyond reputeblue has a reputation beyond reputeblue has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 79
105 Mesajına 214 Kere Teşekkür Edlidi
:
icon1c Kartal'dan erken veda!




Bu sezon elde ettiği başarılı grafikle dikkat çeken Beşiktaş, UEFA Kupası'nda şok bir erken veda yaşadı! Ukrayna'da Metalist Kharkiv deplasmanında büyük savunma hataları ile kalesinde 4 gol birden gören Kara Kartal, kupaya veda etti! Beşiktaş'a Nobre'nin golü bile teselli olamadı!

UEFA Kupası 1. tur rövanş maçında Beşiktaş, Ukrayna'nın Metalist Kharkiv takımına 4-1 yenilerek UEFA Kupası'na veda etti.

Ukrayna'ya ilk maçtaki 1-0 galibiyetin avantajıyla gelen Beşiktaş, rakibinin ilk dakikalarındaki baskısı karşısında zor anlar yaşadı. Özellikle sol tarafı iyi kullanan Metalist Kharkiv, bu bölgeden üst üste ataklar yaptı. Ukrayna ekibi özellikle 8. dakikada sağlı sollu korner atışlarıyla Beşiktaş kalesini yokladı. Ev sahibi takım, ilk 15 dakikadaki baskısının sonucunu aldı ve Jackson'un 16 dakikada uzak mesafeden güzel bir vuruşla attığı golle 1-0 öne geçti. Beşiktaş, yenik duruma düştüğü dakikadan sonra da etkisiz oyununu sürdürdü. İlerde çok top kaybı yaşayan konuk ekip, rakibin baskısını kırmayı başaramadı. Bütün hatlarıyla kötü oynayan siyah-beyazlı takım, rakip kalede net pozisyon bulamadığı gibi ikinci golü de kalesinde gördü. Kalecinin uzun vuruşunda Zapotocny'nin hatası sonrası ilk golün sahibi Jackson, topu aldı. Bu oyuncu Devic'i görürken, Devic meşin yuvarlağı filelere göndererek farkı 2'ye çıkardı. Oyunu istediği gibi yönlendiren Metalist Kharkiv, 2. golün ardından tempoyu düşürdü. Rakibi karşısında çok etkisiz kalan siyah-beyazlı takım ise topa fazla sahip olamayınca hücum organizasyonlarında zayıf kaldı. Maçın son bölümünde toparlar gibi görünen Beşiktaş, Tello ile en net pozisyonunu buldu. Delgado'nun pasında sol çaprazda topla buluşan Tello, sert vurdu, ancak kaleci gole izin vermedi. Siyah-beyazlı takımın son 5 dakikadaki baskısı sonuç vermedi ve Metalist Kharkiv karşılaşmanın ilk yarısını 2-0 önde kapadı.

Beşiktaş Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, ikinci yarıda hücum gücünü arttırmak için İbrahim Toraman'ın yerine Serdar Özkan'ı sahaya sürerken, Holosko'yu da Bobo'nun yanına monte etti. Bu değişikliklere rağmen siyah-beyazlı ekip hücumda arzuladığı etkinliği yakalayamadığı gibi kalesinde de yine üst üste pozisyonlar verdi. 50. dakikada Sliusar'ın şutunda top direkten dönerken, ilk yarının başarılı isimlerinden Jackson, Beşiktaş savunmasına zor anlar yaşattı. Devic'in topsuz koşularında topla boş alanlar bulan Metalist Kharkiv, Valyayev ve Jackson ile bulduğu pozisyonları değerlendiremeyince farkı açamadı. Sağlam, 67. dakikada bir hamle daha yaparak Holosko'nun yerine Nobre'yi aldı. Savunmasında çok hata yapan Beşiktaş, Zapotocny ve Delgado'nun hatası sonrası 70. dakikada kalesinde 3. golü gördü. Savunmadan topu kazanan Valyayev, ceza alanı içinde Jackson'a topu bıraktı. Jakcson, meşin yuvarlağı boş kaleye atarak takımını rahatlatan gole imza attı. Direnci tamamen kırılan Beşiktaş, maç boyunca hiçbir varlık gösteremedi. Hücumda doğru dürüst kaleyi göremeyen siyah-beyazlı ekip, savunmada da Devic, Jackson'ı durduramadı. Gancarczyk ile 1 gol daha bulan Metalist Kharkiv, üstün oynadığı karşılaşmada 90. dakikada Nobre'nin golüne engel olamadı. Maça kötü başlayan 90. dakikaya kadar hatalı ve etkisiz oyununu sürdüren Beşiktaş ise Nobre'nin 90. dakikadaki golüne rağmen karşılaşmayı 4-1 yitirerek UEFA Kupası'na erken veda etti.

:: MAÇTAN DAKİKALAR ::
UEFA Kupası 1. tur rövanşında Ukrayna'nın Metalist Kharkiv takımıyla Beşiktaş arasında yapılan karşılaşmanın ilk yarısını ev sahibi takım 2-0 önde kapadı.

16. dakikada Jackson orta sahaya yakın bir yerden mükemmel bir vuruşla meşin yuvarlağı çatal tabir edilen yerden filelere göndererek takımını 1-0 öne geçirdi.

24. dakikada Trisovic'in uzak mesafeden şutunda, top farklı bir şekilde auta gitti.

26. dakikada kalecinin uzun vuruşunda Beşiktaş ceza alanı önünde Zapotocny'nin hatası sonrası topa sahip olan Jackson, ceza alanına girerken rakibinden meşin yuvarlağı kurtardı. Bu oyuncu, daha müsait durumdaki Devic'e topu bırakırken, Devic kaleci ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda meşin yuvarlağı bir kez daha filelere gönderdi: 2-0

41. dakikada Delgado'nun ara pasında sol çaprazda topla buluşan Tello'nun sert şutunda, kaleci meşin yuvarlağı kornere tokatladı.

Aynı dakikada Delgado'nun kullandığı korner atışında ön direkte Cisse topa ayak koyarken, savunma çizgi üzerinden meşin yuvarlağı kornere attı.

Karşılaşmanın ilk yarısını da Metalist Kharkiv 2-0 önde kapadı.

50. dakikada Devic'in pasında ceza alanı içinde topla buluşan Sliusar'ın şutunda, top yan direğe çarparak oyun alanına geri döndü.

Aynı dakikada soldan yapılan ortada ceza alanı içinde topla buluşan Edmar'ın kafa vuruşunda, kaleci Hakan, meşin yuvarlağı kornere tokatladı.

56. dakikada Bordian'ın sağdan ortasında ceza alanı içinde topla buluşan Devic'in kafa vuruşunda, top üstten auta gitti.

61. dakikada Valyayev, savunmayı geçerek topla ceza alanına girdi. Bu oyuncu açısı daraldığı anda meşin yuvarlağa dokundu, ancak top az farkla yandan auta çıktı.

63. dakikada Jackson'un sağ çaprazdan kullandığı serbest vuruşta, kaleci Hakan üstüne gelen topu üstten kornere çeldi.

69. dakikada Delgado'nun sol çaprazdan kullandığı serbest vuruşta, top üstten farklı bir şekilde auta gitti.

70. dakikada Zapotocny ve Delgado'nun ortak hatasında topu kazanan Valyayev, meşin yuvarlakla sağdan ceza alanına girdi. Valyayev, arka direkte müsait pozisyondaki Jackson'a meşin yuvarlağı bırakırken, ilk golün sahibi bu oyuncu topu bir kez daha filelere attı ve takımını 3-0 öne geçirdi.

72. dakikada Delgado, sağdan kullandığı serbest vuruşta, ceza alanı içindeki Tello'ya topu bıraktı. Tello'nun şutunda, meşin yuvarlak farklı bir şekilde auta çıktı.

75. dakikada Gancarczyk'in sağ çaprazdan kullandığı serbest vuruşta ceza alanı içinde kimseye çarpmayan top doğrudan filelere gitti: 4-0

84. dakikada Devic'in ara pasında sağ çaprazda savunmanın arkasında topla buluşan Jackson, kaleci ile karşı karşıya kaldı. Bu futbolcunun vuruşunda, kaleci Hakan meşin yuvarlağı ayaklarıyla kornere attı.

90. dakikada Aydın, soldan topla ceza alanına girdiği anda meşin yuvarlağı Bobo'ya bıraktı. Bobo'nun vuruşunda, savunmadan seken topu önünde bulan Nobre'nin vuruşunda, meşin yuvarlak filelere gitti: 4-1

Beşiktaş, karşılaşmadan 4-1 mağlup ayrılarak UEFA Kupası'ndan elendi.

Kaynak: Ajansspor
--------------Tualimforum İmzam--------------
.

.

.

.




Konu blue tarafından (03.10.08 Saat 20:09 ) değiştirilmiştir..
blue isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla