Konu
:
Acılı Pırasa
Tekil Mesaj gösterimi
04.10.08, 09:25
#
1
(
permalink
)
Kullanıcı Profili
ASYA
Moderator
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jun 2008
Mesajlar: 6.442
Konular: 5295
Puan Grafiği
Rep Puanı:9435
Rep Gücü:118
RD:
Teşekkür
Ettiği Teşekkür: 118
480 Mesajına 828 Kere Teşekkür Edlidi
:
Acılı Pırasa
Acılı Pırasa
Malzeme
- 3 yemek kaşığı Sana Crème Bonjour
- 8 adet pırasa
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet havuç
- 1 su bardağı haşlanmış Nohut
- 1 tatlı kaşığı köri
- 1 tatlı kaşığı kırmızı pul
- Biber
- 3 su bardağı tavuk suyu
- Yarım adet limonun suyu
- Tuz ve karabiber
Hazırlanışı
Pırasaları ayıklayıp, parmak parmak doğrayın.
Kuru soğanı piyazlık doğrayınız.
Havucun kabuğunu kazıyıp, halka halka doğrayın.
Nohudu bir gece önceden ıslatıp, aynı su da tuz eklemeden haşlayın.
Yayvan bir tencerede Sana Crème Bonjour'u kızdırıp, içine köriyi ilave, körinin kokusu gidene kadar kavurun.
Körinin kokusu çıkınca, piyazlık doğranmış kuru soğanları ilave edip, soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun.
Soğanlar renk alınca, içine kıyılmış pırasaları ilave edip, sote etmeye devam edin.
Pırasalardan sonra doğranmış havuçları, haşlanmış nohutları, kırmızı pul biberi, tuz ve karabiberi, limon suyunu ve tavuk suyunu ilave edip, bir taşım kaynatın.
Acılı pırasayı servis tabağına alıp, sıcak olarak servis edin.
--------------Tualimforum İmzam--------------
ASYA
Açık Profil bilgileri
ASYA - Özel Mesaj gönder
ASYA - Daha fazla Mesajını bul