Konu
:
Hamurda Karnıyarık
Tekil Mesaj gösterimi
04.10.08, 09:43
#
1
(
permalink
)
Kullanıcı Profili
ASYA
Moderator
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jun 2008
Mesajlar: 6.442
Konular: 5295
Puan Grafiği
Rep Puanı:9435
Rep Gücü:118
RD:
Teşekkür
Ettiği Teşekkür: 118
480 Mesajına 828 Kere Teşekkür Edlidi
:
Hamurda Karnıyarık
Hamurda Karnıyarık
Malzeme
- hamuru İçin:
- 1 paket Sana yağı
- 20 yemek kaşığı un
- 2 adet yumurta
- 4 yemek kaşığı yoğurt
- 1 paket Kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- hamuru İçin:
- 500 g kıyma
- 3 yemek kaşığı Sana Crème Bonjour tereyağlı margarin
- 2 adet kuru soğan
- 3 diş sarımsak
- 2 adet sivribiber
- 5 adet patlıcan
- ½ kutu Sana Crème Bonjour biberli peynirli sandviç sürme
- 3 adet domates
- tuz ve karabiber
Hazırlanışı
1. Kuru soğanı piyazlık doğrayın.
2. Sarımsakları ayıklayıp kıyın.
3. Patlıcanların közleyip ayıklayın.
4. Domateslerden 8 adet halka kesip kalan domateslerin kabuklarını soyup küp küp doğrayın.
5. Hamur için tüm malzemeyi bir kâseye koyup hamur kıvamına gelene kadar yoğurun. Hamur kıvamına gelince 8 eşit bezeye ayırın. Unlanmış merdane ile kalıp boyunda açın. Ufak tart kalıplarını yağlayıp unlayın. İçine açılan hamurları yerleştirip iyice bastırdıktan sonra çatal ile üzerlerine delik açın.
6. Hamurların üzerine gümüş kâğıt koyup üzerine hamurun pişerken kalkmaması için nohut koyup 185 derecede ısınmış fırında hamuru pişirin.
7. Hamur pişerken harcı için, yayvan bir tencereye 3 yemek kaşığı Sana Crème Bonjour tereyağlı margarini koyup kızdırıp içine kıymayı ekleyin. Kıyma kavrulup suyunu çekinceye kadar kavurun.
8. Kıyma renk aldıktan sonra içine piyazlık doğradığınız soğanı ekleyip soğanlar pembeleşinceye kadar sote etmeye devam edin.
9. Soğanlar renk aldıktan sonra içine kıyılmış sarımsakları, sivribiberleri ve salçayı ilave edip salçanın kokusu çıkana kadar pişirin.
10. En son olarak içine ½ kutu Sana Crème Bonjour biberli peynirli sandviç sürmeyi, köz patlıcanları ve tuz ve karabiberi koyup karıştırın. Harcı yayvan bir tabağa koyup soğutun.
11. Pişen hamurların içine biberli patlıcanlı harçtan koyup tepsiye dizin.
12. En son olarak üzerlerine birer adet dilim domates koyup önceden 200 derecede ısıtılmış fırında 15?20 dakika üzerleri kızarana kadar pişirip sıcak olarak servis edin.
--------------Tualimforum İmzam--------------
ASYA
Açık Profil bilgileri
ASYA - Özel Mesaj gönder
ASYA - Daha fazla Mesajını bul