Konu
:
Cevizli Sebze Kavurması
Tekil Mesaj gösterimi
04.10.08, 10:05
#
1
(
permalink
)
Kullanıcı Profili
ASYA
Moderator
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jun 2008
Mesajlar: 6.442
Konular: 5295
Puan Grafiği
Rep Puanı:9435
Rep Gücü:118
RD:
Teşekkür
Ettiği Teşekkür: 118
480 Mesajına 828 Kere Teşekkür Edlidi
:
Cevizli Sebze Kavurması
Cevizli Sebze Kavurması
Malzeme
- 3 yemek kaşığı Sana Crème Bonjour
- 2 adet havuç (rende)
- 2 adet kabak (rende)
- 1 adet kuru soğan (piyazlık)
- 4 adet taze soğan
- 1 tatlı kaşığı kekik
- Tuz ve karabiber
- Sosu:
- 300 g yoğurt
- ½ su bardağı ceviz
- 3 diş sarımsak
- ½ demet dereotu (kıyılmış)
- Üzeri İçin:
- 3 yemek kaşığı Sana Crème Bonjour
- 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
- 1 adet domates
Hazırlanışı
1. Havuç ve kabağın kabuklarını kazıyıp, ayrı ayrı rendeleyip, kaplara alın.
2. Kuru soğanı piyazlık doğrayın.
3. Taze soğanları ayıklayıp, kıyın.
4. Cevizleri iri çekin.
5. Sarımsakları ayıklayıp, kıyın.
6. Domatesleri rendeleyin.
7. Dereotlarını ayıklayıp, kıyın.
8. Yayvan bir tencerede Sana Crème bonjouru kızdırın, içine, rendelenmiş havuçları ilave edip, kavurun.
9. Havuçlar kavrulunca içine rendelenmiş kabakları ekleyip, kavurun.
10. Daha sonra kıyılmış taze soğanları, kekiği, tuz ve karabiberi ilave edip, pişirmeye devam edin.
11. Sebzeler pişince servis tabağına alın.
12. Sosu için; derin bir kâsede yoğurdu, kıyılmış dereotunu ve sarımsağı, iri çekilmiş cevizi karıştırın.
13. Üzeri için; küçük bir tavada Sana Crème Bonjouru kızdırıp içine rendelenmiş domatesleri ve kırmızı pul biberi ilave edip, pişirin.
14. Sote sebzelerin üzerine cevizli?sarımsaklı yoğurt sosu gezdirin. en son olarak Sana crème bonjourlu ve domatesli sosu gezdirip, servis yapın.
--------------Tualimforum İmzam--------------
ASYA
Açık Profil bilgileri
ASYA - Özel Mesaj gönder
ASYA - Daha fazla Mesajını bul