Konu
:
Naneli Bezelye
Tekil Mesaj gösterimi
04.10.08, 10:19
#
1
(
permalink
)
Kullanıcı Profili
ASYA
Moderator
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jun 2008
Mesajlar: 6.442
Konular: 5295
Puan Grafiği
Rep Puanı:9435
Rep Gücü:118
RD:
Teşekkür
Ettiği Teşekkür: 118
480 Mesajına 828 Kere Teşekkür Edlidi
:
Naneli Bezelye
Naneli Bezelye
Malzeme
- 4 yemek kaşığı sıvı Sana
- 2 su bardağı bezelye
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet havuç
- 1 tatlı kaşığı nişasta
- 1 yemek kaşığı ay çiçek yağı
- 6 su bardağı et suyu
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- Tuz ve karabiber
Hazırlanışı
Havucun kabukları kazıyıp, tavla zarı büyüklüğünde kuşbaşı doğrayınız.
Kuru soğanı yemeklik doğrayınız.
Derin bir tencerede sıvı Sana?yı kızdırıp, doğranmış kuru soğanları ekleyip, pembeleşinceye kadar kavurunuz.
Daha sonra doğranmış havuçları ekleyip, kavurmaya devam ediniz.
En son olarak et suyunu, bezelyeyi, kuru naneyi, tuz ve karabiberi ekleyip, sebzeler yumuşayıncaya kadar kaynatınız.
Çorba kaynarken küçük bir kâsede nişasta ve ayçiçek yağını karıştırınız.
Çorbayı ateşten indirmeden, içine devamlı karıştırarak nişasta?yağ karışımını ilave edip, bir taşım kaynatınız.
Servis tabağına alıp, sıcak olarak servis ediniz.
--------------Tualimforum İmzam--------------
ASYA
Açık Profil bilgileri
ASYA - Özel Mesaj gönder
ASYA - Daha fazla Mesajını bul