Tekil Mesaj gösterimi
Alt 19.02.08, 08:00   #4 (permalink)
Kullanıcı Profili
handsome3
Epsilon Üye
 
handsome3 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jan 2008
Mesajlar: 486
Konular: 150
Puan Grafiği
Rep Puanı:1280
Rep Gücü:0
RD:handsome3 has much to be proud ofhandsome3 has much to be proud ofhandsome3 has much to be proud ofhandsome3 has much to be proud ofhandsome3 has much to be proud ofhandsome3 has much to be proud ofhandsome3 has much to be proud ofhandsome3 has much to be proud ofhandsome3 has much to be proud of
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 0
15 Mesajına 15 Kere Teşekkür Edlidi
:
Standart

Windows Açılış penceresini kaldırma Yöntemi :

Windows XP'de orijinal ayarlarda sistem açılışı sırasında açılış penceresi oldukça uzun bir zaman beklemektedir. Bu işlemi daha kısa bir süreye almanız veya tamamıyla kapatmanız mümkündür.
Bunu yapmak için:

*Bilgisayarım'a sağ tıklayarak,açılan menüden Özellikleri seçin.
*Açılan bölümde yer alan Gelişmişi tıklayın.
*Açılan menüden en altta 3. seçenek olan Başlangıç ve Kurtarmanın karşısında yer alan Ayarlar düğmesini açın.
*Açılan menüde Time to display list of operating systems ve onun hemen altındaki Time to display recovery options when seçeneklerinin karşısındaki zaman ayarlarının değerlerini 0 (Sıfır)'a getirin. Veya seçili olan kutucuklardaki onay işaretlerini kaldırın.

Bu işlemleri yaptığınızda bilgisayarınız başlatılırken çıkan "Hoşgeldiniz" yazısı çok kısa süre ekranda kalacak ve Windows XP direk olarak açılacaktır. Bu durumda sistem açılışı sırasında 10-30 saniye arasında bir zaman kazancı sağlıyacaktır.

*Hızlandırmak için Gerekli programlar :

* windows bootvis ( işletim sisteminizi en uygun şekilde açılış zamanını ayarlar )

* Tweak Uİ xp ( başlat,dosya açılışı,sayfa açılışı gibi bir çok noktaya hız sağlar )

* Fast cleaner ( Bilgisayarınızda ki gereksiz ölü dosyaları bulur temizler,sisteminizin yavaşlamasını sağlıyan bu dosyalardan sizi kurtarır )

* Spybot ( Bilgisayarınıza yerleşen veya bulaşan spy'ları bulur temizler,böylece internez hızınız düşmez,sağlıklı bir biçimde çalışır. )

*BOOTVİS KULLANIMI :

Xp kullananlar için bilgisayarının performans ayarlarını yapması ve bilgisayarının gözle görülür şekilde hızlı açılıp/kapanmasını isteyen için ideal bir program bottvis.Bunu bir çogunuz biliyordur belkide kullanıyordur,ben yinede bilmeyen arkadaşlara yardımcı olmak için bu programı biraz anlatayım.İlk önce nerden download edeceginizi yazayım.

programın adı:Bootvis
Sistem : Xp
download için :http://download.microsoft.com/downl...ootVis-Tool.exe

Kurulum ve Kullanım :

Kullanım şeklini de kısaca anlaratım.Programı kurdugunuzda yapmanız gerekenler şöyle,c ye kuruyorsunuz ve oraya gidip bootvis adlı dosyaya tıklıyorsunuz.Program açıldıgında üstte bulunan seçeneklerden," trace" isimli yere tıklıyorsunuz,açılan yerde " next boot + driver delays" tıkılıyorsunuz.Açılan bölümde sadece OK ye tıkılıyorsunuz ( ama siz tamamını okuyana kadar ok demeyin) ve ordaki saniye bitinceye kadar bekliyorsunuz.Bilgisayarınız reset yapıyor,bilgisayarınız yeniden açıldıgında bekleyin.Açılan sayfada bilgisayarınız şu anda ki performansı ve ne kadar sürede açıldıgını ve kapandıgını gösteren bir şema çıkacak.Bu şemada uzun ve ucunda kare olan bir cubuk göreceksiniz o cubuk nerdeyse o sizin sürenizdir.örn: mesala cubuk 30 un üstünde demekki 30 saniye sürmüş.Bu sonuçları aldıktan sonra şimdi sıra geldi bilgisayarınızın performansını yükseltmeye,bunun içinde yine o sayfayı kapatmadan "trace " ye tıklıyoruz.Açılan yerde "optimize system" yazan yere tıkladıgımızda,açılan yerdeki saniyenin bitmesini bekliyoruz.Bilgisayarınız yeniden açılıp kapanacak,ve bu sefer açıldıgında bekliyecez.Karşınıza çıkan optimize ayarları yapıyorum yazısı bitinceye kadar ne cancel a nede görevi sonlandır yapmıyoruz.Bu işlem bilgisayarınızda ne kadar program varsa o kadar üzün sürecektir ama oratalama olarak sanırım 5/10 dakika beklememiz gerekiyor.Bu optimize ayarlar yazısı kendiliginden kapanıncaya kadar,bekliyoruz.Bittigi zaman tekrar bootvis i açıyoruz ve "trace" ye tıklıyoruz ve ordan "next boot + driver delays" ye tıklıyoruz,Ok diyoruz.Saniye bitinceye kadar bekleyin,bilgisayarınız reset yapacak ve açıldıgında bekleyin pençere açılsın.Açılan pençerede şimdi ki sürenize bakın düşme oldugunu ve hızı arttıgını göreceksiniz.

Bende ki sonuçları vereyim:

ilk test sonucum : 33 saniye
bootvis ayarlarından sonra : 21 saniye
Yalnız bu her bilgisayarda bu kadar büyük farklar olacak anlamına gelmiyor çünkü bilgisayarınıza çok gereksiz şeyler yüklemişseniz ve hamallık yaptırıyorsunuz bilgisayarınıza zaten büyük bir fark beklemeyin.Bunu microsoftta bu şekilde diyor.Ne kadar gereksiz programı kaldırmak o kadar performans diyebiliriz.
Bu programı kullananlar sürelerini yazarsa bizde neleri bilgisayarımızda bulundurmamamız gerektigi belki ögreniriz.


*Fast Cleanar Hakkında :

Fast Cleaner Görevi ise bu ekle kaldırdan kaldırdıgımız zaman gereksiz ve bilgisayarı yavaşlatan,ölü dll. ve dosyaların bilgisayarından kalkmasına ve temizlenmesine yarayan bir program.
Bu programda yapman gerek ise sadece kurduktan sonra :

başlattan ( Fast Cleaner Enhanced ) ı çalıştıracaksın.Saniyenin bitmesini bekle ve OK de,açılan pençerede ( search ) a bas,taradıgını göreceksin ( yalnız bu tarama uzun sürebilir belki.Çok atık dosya varsa uzun sürüyor).Sonrada " clean" a bas.
Bu kadar ha bu arada kesinlikle yanlış dosyaları siler diye korkma.Bu programı en büyük bilgisayar şirketleri hatta microsoft bile,güvenle tarama yaptırabilirsiniz diyor.
Ne silerse bilki artık ve gereksiz dosyalardır.Önemli hiç bir dosyayı silmez.

Program adı : Fast Cleaner

Fast Cleaner Download & lisansı :

ftp://61.241.82.27/other/CuteCleaner2setup.zip

*Tweak Uİ için ayarlar ve püf noktaları :

NOT : Zip dısyası içinde verdim dosyayı aşşgıda görebilirsiniz.

Kurulumu : Zip dosyasını download edin,dosya bittikten sonra zip dosyasını açın,içinde bulunan TWEAKUI.EXE dosyasına tıklayın.Nereye ayatım diye soracaktır size,siz C: yazın sadece ve UNZİP'e basın ve CLOSE basın.

Dosya HDD sector C: kısmında göreceksiniz,dosyayı açın ve orda göreceginiz,TWEAK UI KUR BİLGİLERİ dosyasını ( üzerinde çark işareti var ) ona sağ tuş yapın ve " kur veya Yükle'i " seçin,sol tarafınızda açılan bilgi pençerelerini kapatın.Yükleme bitmiştir...


Artık denetim masasına girme zamanı,denetim masasında TWEAKUI monitör şekilnde dosyasını göreceksiniz,üzerine tıklayın ve yukarda anlattıgım ayarları yerine getirin.

*Benim önerecegim ayarları size önce yazayım :

Denetim masasına giriyoruz ( programı yükledikten sonra ) >>> Tweak Uİ dosyasını açıyoruz >>> Fare yazan bölümde " menü hızı = HIZLI " yapıyoruz ve fare bölümünde ki tüm işaretli kutuları kaldırıyoruz.

Genel bölümüne geliyoruz >>>>Burda ne kadar kutu işaretliyse hepsini kaldırıyoruz.

Masa üstü bölümüne geliyoruz >>> Burda Geri dönüşüm kutusunun işaretini kaldırıyoruz. " Önceden şunu yapın,masa üstüne gelin ve geri dönüşüm kutusuna sağ tuş yapıp,özelliklere girin,burda çöp tenekesine taşımadan dosyaları sil'i işaretleyin " Tekrar aynı yerde ( Ağ bağlantılarım ) kutusunuda kaldırıyoruz. Uygula / tamam.
Bilgisayarı yeniden başlatıyoruz...
handsome3 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla