Tekil Mesaj gösterimi
Alt 28.10.08, 18:07   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
ÇisiL
Delta Üye
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jun 2008
Mesajlar: 581
Konular: 477
Puan Grafiği
Rep Puanı:4934
Rep Gücü:0
RD:ÇisiL has a reputation beyond reputeÇisiL has a reputation beyond reputeÇisiL has a reputation beyond reputeÇisiL has a reputation beyond reputeÇisiL has a reputation beyond reputeÇisiL has a reputation beyond reputeÇisiL has a reputation beyond reputeÇisiL has a reputation beyond reputeÇisiL has a reputation beyond reputeÇisiL has a reputation beyond reputeÇisiL has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 1
58 Mesajına 390 Kere Teşekkür Edlidi
:
icon Bolero Örneği Kolay,Şemalı Anlatımlı






7 mm şiş
Örgü: Haraşo + Karışık örgü (6 sıra haraşo + 4 sıra düz)

Arka (üst): 45 ilmek başlanarak 15 cm haraşo örülür ve artırmalar başlar.Her gidişte (iki sırada bir), iki yandan 1'er ilmek artırılır (5 defa). 55 ilmek olduğunda, bir defada kesilerek bitirilir.Artırmalar 5'er ilmek içerden yapılmalıdır.

Yanlar ve Arka (alt): Karışık örgü ile 25 ilmek başlanır (sol yan, omuz). Soldaki 5 ilmek haraşo olarak devam edecek şekilde; kalan 20 ilmek karışık örgü ile örülür.

Yuvarlak Dönüşü oluşturma: Her 4 sırada bir (2 haraşo sırası) soldaki 5 ilmek örülmeden geri dönülür. Kol evindeki haraşo bölüm 47 sıra (24 haraşo sırası) olduğunda dönüş tamamlanmış olur. (kol altına gelinmiştir)

Sırt Alt: 80 sıra (40 haraşo sırası) karışık örgü ile tamamlanır.(sağ kol altına gelinmiştir.) Yukarıda anlatıldığı şekilde 47 sıra daha yuvarlak kısım örülerek sağ yan tamamlanır. Kol tarafındaki 20 ilmek bir defada kesilerek bitirilir. Kalan 5 ilmek ile 20 sıra haraşo örülüp (arka yaka) bir defada kesilerek bitirilir.
ÇisiL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla