Tekil Mesaj gösterimi
Alt 30.10.08, 22:25   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Hazan
Epsilon Üye
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Mar 2008
Mesajlar: 413
Konular: 272
Puan Grafiği
Rep Puanı:1112
Rep Gücü:0
RD:Hazan has much to be proud ofHazan has much to be proud ofHazan has much to be proud ofHazan has much to be proud ofHazan has much to be proud ofHazan has much to be proud ofHazan has much to be proud ofHazan has much to be proud ofHazan has much to be proud of
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 9
8 Mesajına 9 Kere Teşekkür Edlidi
:
Lightbulb Cichlasoma festae (Kızıl Terör)

Cichlasoma festae (Kızıl Terör)



Cichlasoma festae (Kızıl Terör)



Latince Adı: Cichlasoma festae (Kızıl Terör)

Habitatı ve Anavatanı: Orta Amerika

Beslenme Biçimi: Etçil

Davranış Biçimi: Çok agresif

Kendi Türlerine Davranışı: Çok agresif

Yüzme Seviyesi: Dip-Orta

Cinsiyet Ayrımı: Diğer cichlidlerden farklı olarak dişileri daha renklidir. Erişkin dişiler kırmızı renklerinden kolayca ayırt edilebilirler. Resimlerde üstteki balık erkek alttaki dişidir. Üreme dönemleri yaklaştığında dişilerin renkleri daha da kırmzı olur. 10-13cm boya gelmeden cinsiyet ayrımı yapmak zordur.

Üreme: Üremeleri zor değildir. Form tutmuş dişi-erkek balıklar kolayca üreyebilirler. Eğer başka blıklarla bakılıyorsa diğer balıklarla çiftleşebilirler. Tek beslenmeleri gerekir. Dişi düz bir kayaya yurtalarını bırakır, dişi erkek beraber yumurtalara bakarlar. Eğer dişi üremeye hazır değilse, erkek agresifliğiyle dişiyi öldürebilir. Akvaryumda yeterince saklanma yeri olmalı ya da dişi ara ara akvaryumdan ayrılmalıdır.

Sıcaklık: 25-28 °C

En Fazla Büyüdüğü Boy: 40 cm

En Az Akvaryum Hacmi: 500lt

Su Sertliği: Orta sertlikte

pH: 7.0-7.8

Zorluk Seviyesi: 2

Genel Yorum: Oldukça sert bir balıktır, tek olarak beslenmesi tavsiye edilir. Balığı besleme zorluklarının bir sebebi de balığın büyük boyutlara ulaşmasıdır. Büyük hacimli akvaryum gerektirir. Dietlerinde mutlaka canlı yem de olmalıdır. Karma akvaryumlarda bakıldığında balığın boyu büyüdükçe problem çıkacak. Erişkin hale geldiğinde akvaryumda kendinden başka canlı bırakmayacaktır.Tank yeterince büyük değilse balığın büyümesi durur, geniş tank bu balık için olmazsa olmazdır. Yeni başlayanlara önerilmez.
Hazan isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla