Konu: Pİlaki
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 01.11.08, 13:45   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
FORUMCU
Epsilon Üye
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Oct 2008
Mesajlar: 182
Konular: 172
Puan Grafiği
Rep Puanı:1227
Rep Gücü:0
RD:FORUMCU has much to be proud ofFORUMCU has much to be proud ofFORUMCU has much to be proud ofFORUMCU has much to be proud ofFORUMCU has much to be proud ofFORUMCU has much to be proud ofFORUMCU has much to be proud ofFORUMCU has much to be proud ofFORUMCU has much to be proud of
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 0
10 Mesajına 11 Kere Teşekkür Edlidi
:
Arrow Pİlaki

MALZEMELER
Yarım kilo kuru fasülye (1 paketin yarısı)
2 adet havuç
2 adet kereviz
2 adet dolmalık veya çarliston biber
2 adet soğan
3 baş sarımsak
Tuz biber
1 bardak zeytinyağı
1 demet maydanoz
5 adet kesmeşeker
1 limonun suyu

HAZIRLANIŞI
Fasülyeler ayıklanıp yıkanır ve bol suda 15 dakika kadar haşlanır ve suyu süzülür. Diğer tarafta bir tencereye soğan halka halka doğranır. Ayıklanıp yıkanmış havuçlar tavla zarı şeklinde dilimlenir. Biberler halka halka doğranır. Yağ ilave edilir. Üzerine fasülyeler konulur. Tahta kaşıkla 1-2 kere çevrilip üzerini 3 parmak örtecek kadar su konur. Tuz ve şeker eklenir ve kısık ateşte 15 saat kadar fasülyeler yumuşayıncaya kadar pişirilir. İnmesine 10 dakika kala kerevizler yıkanıp ayıklanmış ve küp küp doğranmış olarak ilave edilir. Kerevizlerin yapraklarının da ilave edilmesi tavsiye olunur. Tencerede ılınmaya bırakılır. Servis tabağına alınınca üzerine ince kıyılmış maydanoz ve bir limonun suyu ilave edilir.

Not: Fasülyeler akşamdan ıslatılırsa pişme süresi daha kısalır.
FORUMCU isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla