Tekil Mesaj gösterimi
Alt 01.11.08, 14:22   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
FORUMCU
Epsilon Üye
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Oct 2008
Mesajlar: 182
Konular: 172
Puan Grafiği
Rep Puanı:1227
Rep Gücü:0
RD:FORUMCU has much to be proud ofFORUMCU has much to be proud ofFORUMCU has much to be proud ofFORUMCU has much to be proud ofFORUMCU has much to be proud ofFORUMCU has much to be proud ofFORUMCU has much to be proud ofFORUMCU has much to be proud ofFORUMCU has much to be proud of
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 0
10 Mesajına 11 Kere Teşekkür Edlidi
:
Arrow Taze Bakla Ezmesi

Malzemeler
1 kg. taze iç bakla
15 çay bardağı sızma yağ
1 adet büyük soğan
1/2 kahve fincanı limon suyu
3 tatlı kaşığı toz şeker
1/2 demet dereotu
Tuz


Yemeğin Tarifi
Taze baklanın iç kabuklarını soyun. Yıkadıktan sonra tencereye koyun. Dörde bölünmüş soğan sızma zeytinyağı limon suyu tuz şeker dereotunun yarısı ve 3 su bardağı su ekleyin. Orta ateşte bakla yumuşayıncaya kadar pişirin.
Bakla piştikten sonra tel süzgeçten geçirin ya da blendırda karıştırarak püre haline getirin.
Bakla ezmesini derin bir kaseye koyup buzdolabında 1 - 2 saat bekletin.
Taze bakla ezmesini servis tabağına ters çevirerek çıkarın üzerine kıyılmış dereotu serpip servis yapın
FORUMCU isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla