Tekil Mesaj gösterimi
Alt 02.11.08, 16:33   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
tualim
Administrator
 
tualim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jan 2008
Mesajlar: 2.920
Konular: 3793
Puan Grafiği
Rep Puanı:22454
Rep Gücü:20
RD:tualim has a reputation beyond reputetualim has a reputation beyond reputetualim has a reputation beyond reputetualim has a reputation beyond reputetualim has a reputation beyond reputetualim has a reputation beyond reputetualim has a reputation beyond reputetualim has a reputation beyond reputetualim has a reputation beyond reputetualim has a reputation beyond reputetualim has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 125
207 Mesajına 2.102 Kere Teşekkür Edlidi
:
Arrow Sağlığımız ve Renkler

Sağlığımız ve renkler :
Top dünyası yenilikler yaratmaya devam ediyor. Kanserdeki gelişmeler, bıçaksız ameliyatlar, lazerle tedavi, akapunturla gelen sağlık ve daha birçokları bu dünyanın artık eskiyen haberleri arasında yer alıyor. Bu dosyaların kimi başarısıyla tamamlanıp kapandı, kiminin çalışmaları hâlâ sürüyor. Şimdilerde ise tıp renklerle tedavi metotları bulmaya çalışıyor(GAZİOĞLU, 1997, s.33 - 35).
Krometerapi ( Renklerle tadavi )
Hep ciddi bir havanın estiği tıp dünyası şu sırada eğlenceli bir konuyla uğraşıyor. Eğlenceli ve yararlı olan bu konu üzerinde birçok uzman çalışıyor.Geçmişi ilk çağlara kadar uzanan, ama son yıllarda geliştirilen bu iyileştirme yönteminin amacı çeşitli biçimler ve sistemler içinde renkleri kullanarak, kişilerin sinir sistemlerini dengelemek ve böylelikle bazı rahatsızlıkların önüne geçebilmek.
Olayın temeli fiziksel daha doğrusu elektromanyetik bir reaksiyona dayanmaktadır. Her rengin kendine ait bir dalga uzunluğu vardır. Mesela mor daha kısa bir dalga uzunluğuna sahip. Tıpkı yeşil gibi sarı ve kırmızının dalga uzunluğu ise daha fazla. Uzunlukların farklı olması, farklı frekansların ortaya çıkmasını sağlıyor. Bu da vücudumuza olan yankı orantısını kalıcı kılabiliyor.Ancak renk teorisini kabul eden doktorların hepsi bu temeli benimsemiyor. Kimi araştırmacılara göre her rengin ilgili olduğu alan farklı. Meselâ karaciğerin rengi yeşil, kalbin rengi kırmızı, akciğerlerin rengi beyaz, böbreğin rengi ise siyah.
Renklerin vücudumuz üzerindeki bu şaşırtıcı hakimiyeti tedavilerde olumlu sonuçlar vermektedir. Hayatımıza canlılık katan renkler özellikle ruhsal hayatımız başta olmak üzere sağlığımızı da canlandırıyor.Renklerle şimdilik sadece stresten kurtulmak, zayıflamak, nefesi düzene sokmak gibi psikolojik temellere dayanan sorunları çözmek mümkün.Bu metotlarda bazen renklerle birlikte müzik, desen gibi olgularda kullanılıyor.Hastaların giysilerinin rengini değiştirmek, evlerin pencerelerinde ayrı renklerde cam kullanmak, lambaların rengini farklılaştırmak, su ile belli renk bileşimlerini yaratmak. Kromoterapide renk dengelerinin yanı sıra, meditasyon, iyi beslenme, uygun bir çevre düzeni gibi ayrıntılar da çok önemlidir.
--------------Tualimforum İmzam--------------
TUALİM



Tualimforum kurallarını okuyunuz Lütfen.
Forum kullanımı hakkında bilgi için TIKLAYINIZ%TIKLAYINIZ.
Soru ve sorunlarınızı BURADAN bize yazabilirsiniz.
Kurallara uymayan kişilerin tualimforum'a girişleri yasaklanacaktır.
Lütfen imzanıza site adı, link içeren resimler koymayınız sorgusuz silinecektir.
tualim isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla