Tekil Mesaj gösterimi
Alt 21.02.08, 01:38   #2 (permalink)
Kullanıcı Profili
Cigde
Epsilon Üye
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jan 2008
Nerden: Erzurum
Mesajlar: 442
Konular: 375
Puan Grafiği
Rep Puanı:1980
Rep Gücü:0
RD:Cigde has a brilliant futureCigde has a brilliant futureCigde has a brilliant futureCigde has a brilliant futureCigde has a brilliant futureCigde has a brilliant futureCigde has a brilliant futureCigde has a brilliant futureCigde has a brilliant futureCigde has a brilliant futureCigde has a brilliant future
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 12
80 Mesajına 96 Kere Teşekkür Edlidi
:
Red face Dilim Dolma

500 Gr. yağsız kıyma,-750 Gr. ince bulgur,-1 baş kuru soğan,-3 ortaboy patlıcan-3 adet yeşil biber,-4 adet iri domates,-2 çay bardağı sumak,Yeteri kadar margarin-Salça,-Tuz ve karabiber.

HAZIRLANIŞI: -Tencereye yarım sana yağı konulup eritilir.-Bir kaşık salça ilave edilerek ocaktan alınır.-Bir kabın içerisine çok küçük doğranan soğan ,kıyma,kırmızı biber,tuz ve bulgur ilave edilerek az su ile yoğrulup bir kenara toplanır.-Patlıcanlar önce yuvarlak olarak 4-5'e bölünür.Daha sonra bölünen patlıcanlar dikdörtgen şeklinde 1cm.kalınlığında kesilir.-Domates ile biber de yemeklik şeklinde doğranır.Yoğrulan kıymadan küçük parçalar alınarak avuç içinde sıkılır harcı hazır olan tencereye dizilir.Üzerine patlıcan,domates ve biber serpiştirilir.Kıyma bitene kadar bu işleme devam edilir. Kıyma bitince sıcak su ilave edilerek pişirilir.-Ocaktan indirmeden sıcak suya konularak sumak süzülerek bir taşım daha kaynatılır ve ocaktan alınarak servis yapılır.
Cigde isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla