Tekil Mesaj gösterimi
Alt 21.02.08, 01:40   #3 (permalink)
Kullanıcı Profili
Cigde
Epsilon Üye
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jan 2008
Nerden: Erzurum
Mesajlar: 442
Konular: 375
Puan Grafiği
Rep Puanı:1980
Rep Gücü:0
RD:Cigde has a brilliant futureCigde has a brilliant futureCigde has a brilliant futureCigde has a brilliant futureCigde has a brilliant futureCigde has a brilliant futureCigde has a brilliant futureCigde has a brilliant futureCigde has a brilliant futureCigde has a brilliant futureCigde has a brilliant future
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 12
80 Mesajına 96 Kere Teşekkür Edlidi
:
Red face Kaburga Dolmasi

MALZEMELER: -2.5 Kg. kaburga (Koyun eti,sağ göğüs kısmı)-750 Gr. pirinç,-300 Gr. kıyma,-1 baş soğan,-150 Gr.kabuğu soyulmuş badem içi,-250 Gr. tereyağı, -2 kaşık salça,-1 demet maydanoz,-Yeteri kadar tuz,-Kırmızı biber,karabiber.


HAZIRLANIŞI: -Kaburganın yağlı kısmından ağzı açılır. Tencerede kabukları soyulmuş badem ile kıyma yağda kavrulur.-Soğan ilave edilip kavrulmaya devam edilir. Daha sonra pirinç, baharatlar ve tuz katılarak kavurma işlemi tamamlanır.-Pirinç miktarı kadar su ilave edilerek pirinç açılıncaya kadar düşük ateşte pişirilir,üzerine maydanoz ilave edilir. Hazırlanan bu pilav açılan kaburgaya doldurulur ve etin ağzı dikilir.-Etin iki tarafına salça sürülerek yağda kızartılır.-Daha sonra tencereye yarıdan fazla su konularak en az 3 saat pişirilir.
Cigde isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla