Tekil Mesaj gösterimi
Alt 21.02.08, 01:42   #4 (permalink)
Kullanıcı Profili
Cigde
Epsilon Üye
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jan 2008
Nerden: Erzurum
Mesajlar: 442
Konular: 375
Puan Grafiği
Rep Puanı:1980
Rep Gücü:0
RD:Cigde has a brilliant futureCigde has a brilliant futureCigde has a brilliant futureCigde has a brilliant futureCigde has a brilliant futureCigde has a brilliant futureCigde has a brilliant futureCigde has a brilliant futureCigde has a brilliant futureCigde has a brilliant futureCigde has a brilliant future
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 12
80 Mesajına 96 Kere Teşekkür Edlidi
:
Wink Gömbe

MALZEMELER:-1.5 Kg. un,-750 Gr. kıyma veya kavurma,-200 Gr. ceviz,-750 Gr. soğan,-100 Gr. tereyağı,-Bir miktar pul biberı,-Tuz.


HAZIRLANIŞI: -Kepekli un'a bir miktar su ilave edilerek kulak memesi yumuşaklığında hamur yapılır.-Ayrı bir kapta kıyma veya kavurma bir miktar yağda kavrulur.-Soğan küçük küçük doğranarak yine ayrı bir kapta kavrulup su ilave edilerek hafifçe pişirilir.-Soğan, kavrulan kıymaya veya kavurmaya eklenerek istağa bağlı olarak pul biber katılır.-Ceviz havanda dövülür.-Fırın tepsisinin altı yağlanır. Daha önce hazırlanan hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar alınarak yufka açılıp tepsinin altına serilir.-Üzerine hazırlanan kıyma veya kavurma soğanlı harçtan yayılır.Harcın üzerine bir
yufka daha serilip bu yufkanın üzerine ise dövülmüş ceviz serilir.-Böylece bir harclı ,bir cevizli olmak üzere 25-30 adet olacak şekilde hazırlanır.-En üste gelecek yufka biraz kalınca açılıp yayıldıktan sonra üzeri hafifçe yağlanı bıçakla ortadan ikikye bölünerek fırına atılır.-Altı ve üstü kızarınca fırından çıkarılıp en üstteki kalın yufka kaldırılır.-Çatalla kazınarak tabağa konulmadan tepsi içerisinde yenir.
Cigde isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla